Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση κρατούμενης από αστυνομικό στην Πέτρου Ράλλη

 Καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση κρατούμενης από αστυνομικό στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, στην Πέτρου Ράλλη, φέρνει στο «φως» το Σωματείο Γυναικείων Δικαιωμάτων «Το Μωβ».

Ο συγκεκριμένος αστυνομικός, μάλιστα, που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, εμπλέκεται και σε άλλα ποινικά αδικήματα με άλλη κρατούμενη κατ’ επανάληψη.

Σύμφωνα με τη σχετική καταγγελία, το περιστατικό έλαβε χώρα το Σάββατο 25 Ιουλίου. «Η σεξουαλική παρενόχληση συνοδεύτηκε από απειλές και έλαβε χώρα μέσα στον ανελκυστήρα και στον υπόγειο χώρο στάθμευσης του κτιρίου. 

Ο αστυνομικός, κατά παράβαση των σχετικών πρωτοκόλλων, ανέλαβε να συνοδέψει μόνος του την γυναίκα από τα κρατητήρια του 3ου ορόφου στο ιατρείο του ισογείου για να κάνει την ένεση ινσουλίνης, που χρειάζεται επειδή είναι διαβητική. Έτσι, ο αστυνομικός βρήκε την ευκαιρία να της επιτεθεί μέσα στο ασανσέρ, και αντί να την κατεβάσει στο ισόγειο, την πήγε στο υπόγειο.

Η γυναίκα αντιστάθηκε και κατήγγειλε την επίθεση στη νοσοκόμα, και έτσι ενημερώθηκε, τελικά, ο διοικητής της Πέτρου Ράλλη, ο οποίος κινητοποιήθηκε άμεσα. Ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και ξεκίνησε έρευνα από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας. 

Στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι ο αστυνομικός αυτός εμπλέκεται και σε άλλα ποινικά αδικήματα με άλλη κρατούμενη κατ’ επανάληψη. Υπάρχει και αποδεικτικό υλικό από τις κάμερες του πάρκινγκ. Και οι δύο κρατούμενες κλήθηκαν για κατάθεση και αναγνώρισαν τον συγκεκριμένο αστυνομικό», αναφέρεται στη σχετική καταγγελία.

Το Σωματείο σημειώνει: «Φοβόμαστε ότι αυτό είναι η κορυφή του παγόβουνου, ότι υπήρχαν και άλλα τέτοια περιστατικά, και ότι και άλλα άτομα γνώριζαν τι γίνεται. Εν τω μεταξύ είναι τραγικό το ότι η γυναίκα που έκανε την καταγγελία είναι 27 χρόνια στην Ελλάδα, έχει ανήλικο παιδί 16 χρονών με Έλληνα υπήκοο, το παιδί έχει ελληνική υπηκοότητα, και αυτή ακόμα δεν έχει χαρτιά, περιμένει απόφαση επί της προσφυγής της για άσυλο από το 2016»!
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ