Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ: Στα προημιτελικά του Europa League με δύο νίκες η Σαχτάρ

Η νίκη με 2-1 μέσα στη Γερμανία είχε δώσει ούτως η άλλως μεγάλο προβάδισμα στη Σαχτάρ Ντόνετσκ έναντι της Βόλφσμπουργκ.

Οι Ουκρανοί ήταν καλύτεροι και στο «Ολιμπίσκι», κέρδισαν τους «λύκους» με 3-0 και πέρασαν στην 8άδα του Europa League.

Το νικητή του ζευγαριού Βασιλεία-Άιντραχτ θα αντιμετωπίσει η Σαχτάρ στα προημιτελικά.

Η εικόνα του αγώνα

Στο 8ο λεπτό το σουτ του Ρουσιγιόν από αριστερά σταμάτησε πάνω στον Ντοντό, ενώ στο 11’ το μακρινό σουτ του Αντόνιο πέρασε έξω.

Δύο λεπτά αργότερα ο Κάστελς έσωσε δύσκολα μετά από σουτ του Πάτρικ και στο 19’ οι Αντόνιο, Τάισον και Μοράες άλλαξαν πανέμορφα, αλλά η προβολή του τελευταίου κόπηκε από τον Πόνγκρατσιτς.

Στο 23’, μετά από γύρισμα του Μπρέκαλο, ο Γκίντσεκ δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα με τακουνάκι και στο 26’ ο Μάρλος έκανε το πλασέ από δεξιά στην περιοχή, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι των Γερμανών.

Στο επόμενο λεπτό η κεφαλιά του Μπρουκς πέρασε λίγο έξω, ενώ στο 33’ ο Ντοντό σέντραρε από δεξιά και ο Ματβιγένκο έπιασε το σουτ στην κίνηση στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Κάστελς έβγαλε με τα πόδια.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Σαχτάρ έκρυψε τη μπάλα και ο Μοράες έκανε το διαγώνιο πλασέ από δεξιά, αλλά η μπάλα έφυγε μόλις έξω.

Στο 47ο λεπτό ο Μάρλος έκανε όμορφη κίνηση και κάθετη στον Μοράες, αλλά ο Κάστελς τον νίκησε σε μοναδικό τετ α τετ και στο ίδιο λεπτό ο κίπερ των «λύκων» είπε «όχι» και σε μακρινό σουτ του Τάισον.

Στο 50ό λεπτό το σουτ του Βέγκχορστ σταμάτησε πάνω στον Κριβτσόβ, ενώ στο 52’ ο Μάρλος έκανε νέα «μαγική» ενέργεια, αλλά πλάσαρε πάνω στον Κάστελς. Μάλιστα, στο ίδιο λεπτό ο Τάισον βρέθηκε μόνος με τον τερματοφύλακα της Βόλφσμπουργκ, αλλά το σουτ του «έξυσε» το δοκάρι.

Στο 61ο λεπτό ο Πιάτοβ είπε «όχι» σε δυνατή εκτέλεση φάουλ του Άρνολντ, ενώ στο 64’ ο Μοράες έχασε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία.

Στο 66’ ο διαιτητής Κρούσλιακ έδωσε αρχικά πέναλτι υπέρ της Βόλφσμπουργκ, αλλά αφού είδε το VAR κατάλαβε πως η παράβαση ήταν εκτός περιοχής και το ακύρωσε, αλλά απέβαλλε σωστά τον Κοτσολάβα.

Ο Μπρέκαλο εκτέλεσε το φάουλ, αλλά ο Πιάτοβ έσωσε εκ νέου και στο 71’ αποκαταστάθηκε η αριθμητική ισορροπία με την αποβολή του Μπρουκς με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο 75ό λεπτό το πλασέ του Μαρμούς μέσα από την περιοχή κόντραρε σε σώματα και στο 89’ ο Ντοντό έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Μοράες με πλασέ από το πέναλτι έκανε το 1-0.

Στο 91’ η Σαχτάρ βγήκε στην κόντρα, ο Κονοπλιάνκα άνοιξε δεξιά στον Σόλομον που έκανε το 2-0 με διαγώνιο συρτό σουτ, ενώ στο 94’ ο Μοράες βγήκε μόνος με τον Κάστελς, τον απέφυγε και μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-0.

Σαχτάρ Ντόνετσκ: Πιάτοβ, Ματβιγένκο, Κριβτσόβ, Ντοντό, Κοτσολάβα, Στεπανένκο, Μάρκος Αντόνιο (74’ Κοβαλένκο), Πάτρικ, Μάρλος (77’ Σόλομον), Τάισον (86’ Κονοπλιάνκα), Μοράες.

Βόλφσμπουργκ: Κάστελς, Πόνγκρατσιτς, Τισεράν, Μπρουκς, Μπρέκαλο (76’ Γκιλαβογκί), Ρουσιγιόν (83’ Κλάους), Σλάγκερ, Άρνολντ, Γκίντσεκ (61’ Μαρμούς), Βίκτορ, Βέγκχορστ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ