Μετάβαση στο περιεχόμενο

Moto GP: Ταχύτερος ο Κουαρταραρό στην Ανδαλουσία (ΦΩΤΟ)

Έναν πολύ ενδιαφέροντα αγώνα, που έγινε με θερμοκρασία αέρα 36 βαθμούς Κελσίου και θερμοκρασία ασφάλτου 63 βαθμούς Κελσίου, είδαμε στην Ανδαλουσία. Έτσι, αντίθετα με ό,τι θα πίστευε κανείς, όλοι μπήκαν με μαλακό πίσω ελαστικό, ώστε να έχουν όσο το δυνατόν λιγότερη υπερστροφή.

Με την εκκίνηση ο Φάμπιο Κουαρταραρό εξαφανίστηκε μπροστά, κανείς δεν τον απείλησε, γύρο με τον γύρο αύξανε τη διαφορά του με τον δεύτερο και τελικά πήρε μια εύκολη νίκη, την δεύτερη προσωπική και δεύτερη συνεχόμενη.

Στη δεύτερη θέση ο Μάβερικ Βινιάλες που στην εκκίνηση κράτησε τη δεύτερη θέση, αλλά στη μέση του αγώνα έπεσε μέχρι και την πέμπτη θέση. Ωστόσο, επανέκαμψε, βρήκε ρυθμό, ανέβηκε τρίτος πίσω από τον Βαλεντίνο Ρόσι και τελικά στον προτελευταίο γύρο τον πέρασε και έτσι τερμάτισε δεύτερος.

Στην τρίτη θέση ο αειθαλής «δόκτορας» που ξεκίνησε τρίτος, έμεινε εκεί μέχρι που κατάφερε να βρεθεί δεύτερος για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αν και τον πέρασε κάποια στιγμή ο Πέκο Μπανάια που τελικά εγκατέλειψε. Στο τέλος ο Βινιάλες ήταν πιο δυνατός τον πέρασε στην στροφή 9 και τελικά ο Ρόσι πήρε την τρίτη θέση.

Να σημειώσουμε, τέλος, τις εγκαταλείψεις από μηχανικό πρόβλημα των Πέκο Μπανάια και Φράνκο Μορμπιντέλι και τις πτώσεις των Μπίντερ, Πετρούτσι, Μίλερ, Αλέις Εσπαργκαρό, Λεουκόνα και Ολιβέιρα. Ο Ολοβέιρα έπεσε στην πρώτη κιόλας στροφή!

Αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα:

4

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ