Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βαθμό… χρυσάφι πήρε η Ξάνθη

Η Ξάνθη δεν κέρδισε στη Λάρισα (0-0), αλλά μικρό το κακό. Ούτε ο Πανιώνιος νίκησε στο Περιστέρι και οι Ακρίτες περιμένουν πλέον να δουν αν θα δώσουν μπαράζ με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Με τις βαλίτσες έτοιμες για… διακοπές οι παίκτες της ΑΕΛ, με το μυαλό στο «AEL FC ARENA» και το… αφτί στο Περιστέρι εκείνοι της Ξάνθης.

Πρώτη καλή στιγμή στο 3′ όταν από λάθος του Ηλιάδη η μπάλα έφτασε στον Ντε Αμορίμ, αλλά το σουτ του τελευταίου έβγαλε σε κόρνερ ο Κρίστινσον!

Ιδιαίτερη πίεση δεν δέχθηκαν οι «βυσσινί» που έφτασαν σε δύο τελικές μέχρι το 15λεπτο με τον Τόρζε στο 8′ και στο 15′. Σε εκείνο το σημείο «έσβησε» τελείως το ματς μέχρι την ανάπαυλα.

Η Ξάνθη προσπαθούσε μόνο από πλάγια να στείλει μπάλες στην περιοχή, οι «βυσσινί» τις καθάρισαν εύκολα, χωρίς να βγάζουν παράλληλα κάτι αξιόλογο επιθετικά.

Το ματς «αγρίεψε» στο δεύτερο ημίχρονο. Η ΑΕΛ μέσα σε ένα δίλεπτο (59′, 61′) έχει δύο καλές τελικές, μια κεφαλιά του Ασούμπρε και ένα σουτ Σεσέροβιτς, που έφυγαν όμως εκτός εστίας.

Και οι Ακρίτες εμφανίστηκαν πιο επικίνδυνοι, αλλά όπως στα περισσότερα τους παιχνίδια, είχαν «θέμα» στην τελική και στο γκολ. Ούτε η είσοδος του Κάστρο στο τελευταίο 10λεπτο, άλλαξε την κατάσταση.
 
ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μπέρτος, Μάρκοβιτς (83′ Μιχαήλ), Ηλιάδης, Ζίζιτς, Φιλίπ, Μιλοσάβλιεβιτς (76′ Λουφάκης), Σεσέροβιτς, Τόρζε, Πινακάς, Παπάζογλου.

Ξάνθη: Αμπάντ, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Κασάδο, Τερκί, Τζουρίτσκοβιτς (84′ Κάστρο), Κοβάσεβιτς, Ντε Αμορίμ (89′ Σόσα), Στάρτζεον, Γκαργκαλατζίδης (70′ Φοσέ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ