Μετάβαση στο περιεχόμενο

Moto GP: Στον Κουαρταραρό η πρώτη pole position της χρονιάς (ΦΩΤΟ)

Είναι το μεγάλο πρότζεκτ της Yamaha για τη νέα σεζόν, είναι ο μόνος που πέρυσι μαζί με τον Βινιάλες πίεσε έστω και λίγο τον παγκόσμιο πρωταθλητή Μαρκ Μάρκεθ.

Από εκεί ξεκίνησε και φέτος. Ο Φάμπιο Κουαρταραρό ήταν εξαιρετικός στις πρώτες κατατακτήριες της σεζόν στη Χερέθ και με ρεκόρ πίστας πήρε την πρώτη pole για φέτος.

Πίσω του βρίσκεται ο team mate του την επόμενη σεζόν Μάβερικ Βινιάλες που στην τελευταία του προσπάθεια άφησε τρίτο τον Μάρκ Μάρκεθ.

Ο Γάλλος αναβάτης της Petronas Yamaha έδειξε πως ο Μάρκεθ θα έχει σοβαρό ανταγωνισμό φέτος, αφού παρά τους τρομερούς χρόνους που έκανε, θα αρχίσει δύο θέσεις πίσω από τον νεαρό.

Ο Φρανσέσκο Μπανάϊα με τη δορυφορική Ducati ήταν υπέροχος και θα ξεκινήσει από την τέταρτη θέση, με τον Τζακ Μίλερ, αν και τέλειωσε τις κατατακτήριες με ατύχημα, να βρίσκεται πέμπτος.

Εκτός από τον Μίλερ έπεσαν και οι Ντοβιτσιόζο (8ος) και Ρινς (9ος), με τους Κράτσλοου και Πολ Εσπαργκαρό να κάνουν αθόρυβη δουλειά (6ος και 7ος αντίστοιχα).

Ο team mate του pole man Κουαρταραρό τα βρήκε δύσκολα και είναι στη 10η θέση, ενώ ο Βαλεντίνο Ρόσι στην τελευταία του σεζόν στην εργοστασιακή Yamaha έκανε μόλις ένα χρόνο στο Q2 και έτσι θα ξεκινήσει από αρκετά πίσω (11ος).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ