Μετάβαση στο περιεχόμενο

BCL: Το προφίλ των αντιπάλων του Περιστερίου

Για ακόμα μία σεζόν το έργο του Περιστερίου στη φάση των ομίλων του Basketball Champions League θα είναι πολύ δύσκολο. Φέτος, όμως, το επίπεδο είναι σαφώς πιο ανεβασμένο, λόγω και της δυναμικής που έχει αποκτήσει η διοργάνωση, με την προσθήκη ομάδων όπως η Γαλατασαράι και η Ρίτας Βίλνιους.

Οι δύο ομάδες αυτές, που άφησαν το EuroCup για να ενισχύσουν σημαντικά το BCL, κληρώθηκαν στον πρώτο όμιλο μαζί με την ομάδα του Νίκου Παπανικόπουλου, ανεβάζοντας τον πήχη των απαιτήσεων.

Η Γαλατασαράι είναι μια ομάδα που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Παραδοσιακή δύναμη στο πρωτάθλημα Τουρκίας με πιστό κόσμο να την ακολουθεί. Ο Ερτουγκούλ Ερντογάν θα είναι στην άκρη του πάγκου τη νέα σεζόν, όμως το ρόστερ αναμένεται διαφοροποιημένο, καθώς σημαντικοί παίκτες, όπως ο Πόιθρες, ο Χάρισον και ο Ουίτινγκτον αποχώρησαν από την Πόλη.

Η Ρίτας Βίλνιους, από την άλλη, αποτελεί το αντίπαλον δέος της Ζαλγκίρις Κάουνας στο πρωτάθλημα Λιθουανίας τα τελευταία χρόνια. Η λιθουανική ομάδα έχει θέσει ψηλά τον πήχη ενόψει της νέας σεζόν στο BCL, με τις βλέψεις της να φτάνουν ακόμα και στο Final Four.

Το έργο του Περιστερίου θα είναι ιδιαιτέρως δύσκολο, καθώς στον όμιλο βρίσκεται και η Τενερίφη. Η ισπανική ομάδα, με τον Τσους Βιντορέτα στην άκρη του πάγκου της, βρέθηκε στον ίδιο όμιλο με την ομάδα των δυτικών προαστίων και την περασμένη σεζόν, ενώ θεωρείται μία από τις πιο πετυχημένες ομάδες στην ιστορία του BCL.

Η Στρασμπούρ έχει σταθερή παρουσία στη διοργάνωση και θα τεθεί αντιμέτωπη του Περιστερίου στον όμιλο. Η γαλλική ομάδα έχει προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ της, διατηρώντας όμως το στοιχείο που κάνει κάθε γαλλική ομάδα να ξεχωρίζει: την αθλητικότητα.

Στον όμιλο βρίσκεται και η Ντινάμο Σάσαρι. Η παραδοσιακή δύναμη της Σαρδηνίας, με τον Τζιανμάρκο Ποτζέκο στην άκρη του πάγκου της, θέτει για ακόμα μια σεζόν ψηλά τον πήχη των προσδοκιών, θέλοντας να φτάσει όπου δεν έφτασε την σεζόν που πέρασε: στην οκτάδα και γιατί όχι και στο Final Four.

Αντίπαλη του Περιστερίου θα είναι και η μόνιμη πρωταθλήτρια Λετονίας, η Ρίγα. Η ομάδα από την πρωτεύουσα της χώρας έχει τη δική της παράδοση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και τη νέα σεζόν φιλοδοξεί να κάνει το βήμα παραπάνω στο Basketball Champions League, φτάνοντας σε ευρωπαϊκή διάκριση.

Στον δρόμο της ομάδας του Νίκου Παπανικολόπουλου θα βρεθεί και μία εκ των Χάποελ Τελ Αβίβ, Μπάκεν Μπέαρς, Μονς ή Ανβίλ, η οποία και θα συμπληρώσει την οκτάδα του ομίλου.

Συνοπτικά ο όμιλος του Περιστερίου:

Τενερίφη

Στρασμπούρ

Ντινάμο Σάσαρι

Περιστέρι

Ρίγα

Γαλατασαράι

Ρίτας Βίλνιους

Νικητής 12

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ