Μετάβαση στο περιεχόμενο

Όλο το παρασκήνιο και οι διάλογοι για την επιλογή της έδρας του τελικού Κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακός!

Στη σημερινή Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, η ομοσπονδία πριν καταλήξει στη λύση της Ριζούπολης ως έδρας του τελικού Κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακός (26/7, 21:00), επικοινώνησε με τις δύο ομάδες και ζήτησε τη γνώμη τους.

Οι προτάσεις του Ολυμπιακού ήταν ο τελικός να γίνει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ή στο Παγκρήτιο Στάδιο. Δηλαδή δεν πρότεινε ούτε το γήπεδο της Νέας Σμύρνης, ούτε του Περιστερίου, ούτε της Τούμπας, όπως έκανε σε πρόσφατη ανακοίνωσή του.

Αντίθετα, το μόνο γήπεδο που πρότεινε ως έδρα, εντός λεκανοπεδίου Αττικής, ήταν το δικό του, παρότι γνώριζε ότι βάσει της προκήρυξης του Κυπέλλου, ο τελικός δεν μπορεί να διεξαχθεί στην έδρα των φιναλίστ χωρίς τη συναίνεση αυτών.

Η ΑΕΚ πρότεινε το ΟΑΚΑ και τη Ριζούπολη που τελικά επελέγη αφενός, διότι κατά την ΕΠΟ πληροί τις προδιαγραφές (φιλοξένησε τον αγώνα Παναθηναϊκός-Ξάνθη για τη Super League 1) και αφετέρου, επειδή είναι εντός της Αττικής, οπότε ως λύση είναι συμβατή με τη σύσταση του περιορισμού των μετακινήσεων, λόγω του κορονοϊού.

Από την πλευρά του, ο αντιπροέδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Τάκης Αγραφιώτης, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Επιτροπής Κυπέλλου, Παναγιώτη Δημητρίου, είπε: «Θα κινηθούμε νομικά για τη δόλια επιλογή του γηπέδου για οτιδήποτε συμβεί στους ποδοσφαιριστές ή γενικά», με τον Δημητρίου να απαντά «Σας επιστρέφω τον χαρακτηρισμό».

Στο θέμα τοποθετήθηκε και ο το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Λεωνίδας Θωμαΐδης, που είπε «Γιατί θέλετε να δυναμιτίσετε το κλίμα; Eσείς έχετε παίξει πιο πολλές φορές στη Ριζούπολη απ’ ό,τι η ΑΕΚ».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, θύμισε στον Αγραφιώτη ότι στις συνεδριάσεις βρίσκεται ως εκπρόσωπος των ομάδων της Super League 1 και όχι ως εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, για να πάρει την απάντηση ότι ακόμη κι αν ο τελικός ήταν ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό θα έλεγε τα ίδια για τη Ριζούπολη.

Απάντηση που έκανε πολλούς να κουνήσουν τα κεφάλια τους, χαμογελώντας με νόημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ