Μετάβαση στο περιεχόμενο

«Βόμβα» από FIBA προς ΕΟΚ: «Τέρμα τα στραβά μάτια σε όσους έχουν ban»!

Έγγραφο- κόλαφος από τη FIBA θέτει την ΕΟΚ, αλλά και τις ομάδες που δεν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους προ των ευθυνών τους, φέρνοντας νέα δεδομένα στη Basket League και την Α2, καθώς πλέον απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά για ομάδες που έχουν ban ακόμα και οι μεταγραφές παικτών που το letter of clearance βρίσκεται στην Ελλάδα!

Θυμάστε για παράδειγμα ότι ο Άρης δεν μπορούσε να κάνει μεταγραφές, λόγω απαγορευτικών από παλιές οφειλές κι έτσι είχε αποκτήσει παίκτες που την προηγούμενη χρονιά αγωνίστηκαν στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς τα letter of clearance ήταν στην ΕΟΚ. Αντιθέτως, δεν μπορούσε να κάνει μεταγραφές παικτών που βρίσκονταν σε άλλο πρωτάθλημα την προηγούμενη περίοδο.

Αυτό είναι κάτι που γινόταν παράτυπα, καθώς ο κανονισμός της FIBA είναι σαφής: «Εφόσον υπάρχει απαγόρευση μεταγραφών, ισχύει παντού και για τα πάντα». Με λίγα λόγια απαγορεύονται γενικά οι μεταγραφές!

Απ’ αυτό και μόνο φαντάζεστε τι πρόκειται να γίνει στην Ελλάδα από τη νέα σεζόν και παραμένει άγνωστο πώς θα καταφέρουν κάμποσες ομάδες να κάνουν μεταγραφές.

Στο έγγραφο που απέστειλε η FIBA στην ΕΟΚ επισημαίνει τους κανονισμούς και τονίζει στην ομοσπονδία ότι εφόσον παρατηρηθεί το φαινόμενο και κάνει μεταγραφή ομάδα που έχει ban, τότε θα υπάρξει πρόστιμο στην ΕΟΚ ύψους 18.800 ευρώ για κάθε περίπτωση!

Ήδη, μάλιστα, σε δύο υποθέσεις υπάρχουν προειδοποιητικά.

Η μία αφορά τον Άκερ στον Απόλλωνα Πάτρας. Η ομάδα της Αχαΐας θα πρέπει να τακτοποιήσει τα οφειλόμενα προς τον Αμερικανό μέχρι τις 20 Ιουλίου. Αν έχει κάνει ήδη μεταγραφή, τότε θεωρείται άκυρη και η ΕΟΚ βάση του εγγράφου θα πληρώσει πρόστιμο.

Η δεύτερη αφορά τον Αθηναίου, με τον ΠΑΟΚ να οφείλει να πληρώσει ή να ρυθμίσει μέχρι την 1η Αυγούστου το χρέος (34.500 ευρώ) προς τον διεθνή γκαρντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ