Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ: Η Σίτι… ποδοπάτησε την Μπέρνλι – Οργή για ρατσιστικό πανό!

Με το πόδι στο… γκάζι επέστρεψε μετά τη διακοπή λόγω της πανδημίας η Μάντσεστερ Σίτι. Λίγες μέρες μετά την τριάρα επί της Άρσεναλ (3-0) στην εξ αναβολής αναμέτρηση της 28ης αγωνιστικής της Premier League, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα διέλυσε με σκορ 5-0 τη Μπέρνλι, στην αυλαία της 30ης αγωνιστικής, με τη διαφορά από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ να βρίσκεται στους 20 βαθμούς.

Αυτό σημαίνει ότι αν την επόμενη αγωνιστική, οι «κόκκινοι» πάρουν τη νίκη στο ματς με την Κρίσταλ Πάλας και οι «πολίτες» δεν νικήσουν την Τσέλσι, κατακτούν και μαθηματικά το πρώτο τους πρωτάθλημα μετά από 30 ολόκληρα χρόνια!

Πρόσωπο της αναμέτρησης ο Φιλ Φόντεν, ο οποίος έβαλε την πρώτη (22’) και την τελευταία πινελιά (63’), σκοράροντας σε δεύτερο συνεχόμενο ματς για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Μεγάλα κέφια είχε και ο Ριάντ Μαχρέζ που έκανε το 2-0 με όμορφη ατομική ενέργεια (43’) και έφτασε σε διψήφιο αριθμό γκολ φέτος από το σημείο του πέναλτι (45’).

Το άλλο γκολ για την Μάντσεστερ Σίτι που χαλάρωσε στο τελευταίο ημίωρο πέτυχε ο Σίλβα (51’), με τον Πεπ Γκουαρντιόλα να έχει και μία δυσάρεστη είδηση αφού στην ανάπαυλα ο Σέρχιο Αγκουέρο αντικαταστάθηκε με μυϊκό πρόβλημα.

Μπορεί οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι και της Μπέρνλι να γονάτισαν πριν την έναρξη της αναμέτρησης τους στο «Etihad», για να στείλουν αντιρατσιστικό μήνυμα και να τιμήσουν τη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ, αλλά ένας τραγικός οπαδός κατάφερε να δείξει πως… η βλακεία είναι αθάνατη.

Σύμφωνα με όσα είδαμε και έγιναν γνωστά, ένας οπαδός της Μπέρνλι ναύλωσε αεροπλάνο για να πετάξει πάνω από το γήπεδο, κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Το αεροπλάνο μετέφερε ένα πανό που έγραφε «White lives matters» («Οι ζωές των λευκών έχουν σημασία») ως… απάντηση στο κίνημα «Black lives matters» («Οι ζωές των μαύρων έχουν σημασία»), που κυριαρχεί μετά την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό.

Η Μπέρνλι εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για να καταδικάσει την ενέργεια του οπαδού της και να προαναγγείλει τον δια βίου αποκλεισμό του από τους αγώνες της. Μάλιστα, απολογήθηκε προς την Premier League και την Μάντσεστερ Σίτι τονίζοντας πως αυτές οι απόψεις δεν έχουν θέση πουθενά και δεν αντικατοπτρίζουν τον σύλλογο.

Captain Pakistan🇵🇰⚒️@sirattweets_

Plane flying over the City – Burnley match at Etihad displaying “White Lives Matter Burnley”.

The UK isn’t racist by the way..

Ενσωματωμένο βίντεο

347

10:13 μ.μ. – 22 Ιουν 2020

Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter

230 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

 

Burnley FC@BurnleyOfficial

Club Statement https://www.burnleyfootballclub.com/news/2020/june/club-statement/#.XvENSVYQJpI.twitter …

Club Statement

Burnley Football Club strongly condemns the actions of those responsible for the aircraft and offensive banner that flew over The Etihad Stadium on Monday evening.

burnleyfootballclub.com

10,5 χιλ.

10:58 μ.μ. – 22 Ιουν 2020

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ