Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ: Ο Νταβίντ Λουίζ… έσπρωξε την Σίτι στη νίκη κόντρα στην Άρσεναλ (3-0)

Μέσα σε 24 λεπτά συμμετοχής, ο Νταβίντ Λουίζ πρόλαβε να τα κάνει όλα (δώρο το πρώτο γκολ, πέναλτι, αποβολή) και ήταν ο κορυφαίος παίκτης της… Μάντσεστερ Σίτι στο 3-0 επί της Άρσεναλ στο πρώτο ματς των δύο ομάδων μετά την καραντίνα.

Δεν ήταν να παίξει. Η Άρσεναλ δεν τον θέλει, το συμβόλαιο του λήγει σε δύο εβδομάδες και δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να τον ανανεώσει. Ο Νταβίντ Λουίζν μπήκε στην αποστολή για να γεμίσει τον πάγκο, όμως για να καταφέρει να μπει στην αναμέτρηση με την Μάντσεστερ Σίτι και να την κρίνει χρειάστηκε να ενεργοποιηθεί ένα αληθινό σενάριο καταστροφής.

Πρώτα χτύπησε στην προπόνηση (θλάση) ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Στη συνεχεία κλάταρε στο 7ο λεπτό ο Γκράνιτ Τζάκα. Λίγο αργότερα (24’) δεύτερη αναγκαστική αλλαγή με τον Ισπανό στόπερ Πάμπλο Μάρι να λυγίζει κι αυτός. Τι να κάνει ο Μίκελ Αρτέτα, πίστεψε ότι έχει να κάνει με κανονικό ποδοσφαιριστή. Ο Νταβίντ Λουίζ όμως απέδειξε ότι δεν είναι (πια) για αυτό το επίπεδο.

Για 45 λεπτά η αναμέτρηση ήταν ανάμεσα στην Μάντσεστερ Σίτι και τον Μπερντ Λένο. Ο Γερμανός τερματοφύλακας με τέσσερις σημαντικές αποκρούσεις είπε όχι σε φάουλ του Ντε Μπρούιν (4’), διαγώνια σουτ από Στέρλινγκ (34’) και Σίλβα (36’) και τετ-α-τετ με τον Μαχρέζ (38’), όμως δεν είναι Σούπερμαν.
 
Η πρώτη γκάφα του «αφάνα» έφερε τον Στέρλινγκ σε θέση βολής κι εκείνος στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου τον κεραυνοβόλησε για το 1-0. 

Ποτέ άλλοτε ένας παίκτης που μπήκε αλλαγή και αγωνίστηκε μόλις 24 λεπτά δεν ήταν τόσο καταστροφικός για την ομάδα του. Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ο Νταβίντ Λουίζ έχασε τον Στέρλινγκ στο σπριντ, του έκανε πέναλτι (4o φετινό που παραχωρεί) και αποβλήθηκε κιόλας!

Ο Ντε Μπρούιν έκανε το 2-0 (51’) και ουσιαστικά το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, με το ερώτημα να είναι στα πόσα θα σταματήσουν οι «πολίτες».

Ο σοκαριστικός τραυματισμός του πιτσιρικά Έρικ Γκαρσία σε σύγκρουση με τον Έντερσον στο 84΄ (ο Ισπανός έμεινε 10 λεπτά στο έδαφος, πριν φύγει με φορείο) πάγωσε όσους βρίσκονταν στο γήπεδο, όμως δεν απέτρεψε την ομάδα του Γκουαρντιόλα να σκοράρει και τρίτο τέρμα με τον Φόντεν (94’), ο οποίος πήρε το ριμπάουντ μετά από πλασέ του Αγκουέρο στο δοκάρι και έκανε το 3-0. 

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Λαπόρτ (70’ Φερναντίνιο), Γκαρθία, Γουόκερ, Μεντί, Γκουντογάν, Νταβίντ Σίλβα (65’ Φόντεν), Ντε Μπρούνι (70’ Ρόντρι), Μαχρέζ (65’ Μπερνάρντο Σίλβα), Στέρλινγκ, Γκάμπριελ Ζέσους (80’ Αγκουέρο)

Άρσεναλ: Λένο, Μουστάφι, Μάρι (21’ Νταβίντ Λουίζ), Μπεγιερίν, Τιέρνι, Τσάκα (7’ Θεμπάγιος), Γκεντουζί (67’ Νέλσον), Γουίλοκ (67’ Μέιτλαντ-Νάιλς), Σάκα, Ν’Κετιά (67’ Λακαζέτ), Ομπαμεγιάνγκ.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του ματς εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ