Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΝΒΑ: Διαφωνία παικτών-λίγκας για την ημερομηνία έναρξης της νέας σεζόν

Οι ομάδες του ΝΒΑ συμφώνησαν για την επανεκκίνηση της αγωνιστικής δράσης, η οποία θα γίνει στις 31 Ιουλίου, με τη σεζόν να αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 12 Οκτωβρίου το αργότερο.

Οι παίκτες συμφωνούν. Είναι, όμως, μία άλλη ημερομηνία που τους προβληματίζει: η 10η Νοεμβρίου, η οποία έχει οριστεί ως αυτή της έναρξης της προετοιμασίας των συλλόγων για τη σεζόν 2020-21. Λιγότερο δηλαδή από ένα μήνα μετά τη λήξη της τρέχουσας περιόδου.

“Εξεπλάγην που το είδα”, δήλωσε στο “ESPN” η δικηγόρος της Ένωσης Παικτών, Μισέλ Ρόμπερτς, η οποία εξέφρασε τον προβληματισμό των παικτών: “Δεν θα έχουν αρκετό χρόνο για να ξεκουραστούν ενόψει της επόμενης σεζόν, αφού θα έχουν λιγότερο από ένα μήνα ξεκούραση”.

Το ΝΒΑ προσπαθεί με κάποιο τρόπο να τους έχει όλους ευχαριστημένους. Γι’ αυτό και η σκέψη του είναι να ξεκινήσει η προετοιμασία των ομάδων στις 10 Νοεμβρίου και να ξεκινήσει η σεζόν 2020-21 την 1η Δεκεμβρίου.

Ο λόγος είναι πως όσο νωρίτερα ξεκινήσει η σεζόν, τόσο πιο άνετα θα ολοκληρωθεί, δίνοντας παράλληλα στους παίκτες και περισσότερες μέρες ξεκούρασης ανάμεσα στους αγώνες, αλλά και την ευκαιρία να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αφού σε αυτό το σενάριο η σεζόν θα ολοκληρωθεί κανονικά τον Ιούνιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ