Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οι “Λύκοι” κατασπάραξαν την Λεβερκούζεν (4-1)!

Η Βόλφσμπουργκ τήρησε την παράδοση και πέρασε εμφατικά από την έδρα της Λεβερκούζεν με  1-4, σταματώντας το σερί της και πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο στην έκτη θέση που οδηγεί στο  Europa League. Μάλιστα πέτυχε την έκτη νίκη της  στην έδρα των “ασπιρίνων” τα τελευταία οκτώ χρόνια. 

Στο 43’ ο Πόνγκρατσιτς έπειτα από καταπληκτικό φάουλ του Αρνολντ έκανε το 0-1 με κεφαλιά σε ένα πρώτο ημίχρονο στο οποίο η Βόλφσμπουργκ πίεσε καταπληκτικά στο αντίπαλο μισό και δημιούργησε blackout στην Λεβερκούζεν. Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ανάγκασαν την ομάδα του Πέτερ Μπος να καταρρεύσει ολοκληρωτικά μέσα σε ένα δεκάλεπτο.

Στο 64’ το φάουλ του Άρνολντ κόντραρε και πήγε μέσα (0-2) και τρία λεπτά μετά με κεφαλιά ο Στέφεν μετά τη σέντρα του Ζοάο Βίκτορ, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3. Στο 75’ Ο Πόνγκρασιτς  έδωσε με νέα κεφαλιά και δεύτερο προσωπικό γκολ χαρακτήρα party στο ματς και στο 85’ ο Μπαουμγκάρντλινγκερ από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 1-4.

Μετά από ένα… τρελό παιχνίδι, Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Φράιμπουργκ αναδείχθηκαν ισόπαλες με 3-3 στην «Κόμερτσμπανκ Αρένα», με την πρώτη να αισθάνεται… κερδισμένη.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυνατά, ενώ κόντρα στην εικόνα του αγώνα, έφτασαν να προηγηθούν ακόμα με δύο τέρματα διαφορά. Με τον Γκρίφο (28’) να επιστρέφει στα γκολ μετά τις… 21 Δεκεμβρίου, τον Πέτερσεν (67’) να έχει να σκοράρει από τις… 18 Ιανουαρίου και τον Χέλερ (69’) να μην έχει βρει δίχτυα από την… 1η Δεκέμβρη!

Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν αρχικά σε 1-1, με τον Σίλβα (35’) ενώ βρήκαν το… κουράγιο να «σώσουν» τον ένα βαθμό, σκοράροντας δύο φορές μέσα σε διάστημα τριών λεπτών. Με τον Καμάντα (79’) να κάνει σεφτέ και να μειώνει σε 2-3 και τον Τσάντλερ να σκοράρει για πέμπτη φορά φέτος στη Bundesliga στο 82’. 

 Βέρντερ και Γκλάντμπαχ έμειναν στο 0-0 στη Βρέμη, με το τελικό αποτέλεσμα να μην… χαλάει καμία από τις δύο ομάδες.

Κι αυτό γιατί οι γηπεδούχοι  έμειναν αήττητοι για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική στη «μάχη» για παραμονή στην κατηγορία. Πάντως  θα μπορούσαν να πάρουν και το «τρίποντο», ειδικά στο τέλος με την χαμένη ευκαιρία του Ζέλκε στο 89’!

Από την άλλη, τα «πουλάρια», εκμεταλλεύθηκαν την ήττα της Λεβερκούζεν και ανέβηκαν ξανά στην τέταρτη θέση, έστω και λόγω της καλύτερης διαφοράς τερμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ