Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κρίσιμο Δ.Σ. στον ΕΣΑΚΕ – Ποιες αποφάσεις αναμένονται για τη Basket League

Το μεσημέρι (16:00) ο ΕΣΑΚΕ θα έχει Διοικητικό Συμβούλιο στην αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου στο γήπεδο ποδοσφαίρου του ΟΑΚΑ.

Κατ’ αρχάς, θεωρείται δεδομένο ότι θα οριστικοποιηθεί η διακοπή του πρωταθλήματος της Basket League χωρίς υποβιβασμούς. Αυτό σημαίνει πως οι δύο ουραγοί της βαθμολογίας, Άρης και ΠΑΟΚ, θα παραμείνουν στη μεγάλη κατηγορία.

Όσον αφορά στην ανάδειξη πρωταθλητή, είναι ένα ζήτημα ανοιχτό. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν «καίγεται» να του απονεμηθεί ο τίτλος, ενώ η πρόταση της ΑΕΚ για διεξαγωγή ενός Final 8 για ανάδειξη πρωταθλητή δεν έχει υποστηρικτές και δεν πρόκειται να περάσει.

Και μπορεί το φινάλε της φετινής χρονιάς να είναι το πρώτο θέμα που θα συζητηθεί, δεν θα είναι όμως και το μοναδικό, αφού αναμένεται να αναλυθούν και ζητήματα που απασχολούν χρόνια το ελληνικό μπάσκετ, όπως τα κριτήρια συμμετοχής για το επόμενο πρωτάθλημα (ύψος εγγυητικής, ελάχιστο μπάτζετ, συνέπεια πληρωμών, γήπεδο), ενώ θα αναλυθεί και το θέμα της κεντρικής διαχείρισης του τηλεοπτικού συμβολαίου, το οποίο και αποτελεί βασική πηγή εσόδου.

Όσο για το «καυτό» θέμα της απουσίας του Ολυμπιακού, δύσκολα θα υπάρξει κάποια ουσιαστική εξέλιξη. Κι αυτό, γιατί οι ερυθρόλευκοι δεν «ψήνονται» να πάρουν θέση στη Basket League υπό τις παρούσες συνθήκες (τόσο στον ΕΣΑΚΕ όσο και στην ΕΟΚ), ενώ και ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αντιδρά έντονα στην πιθανότητα να δοθεί θέση στους Πειραιώτες, αν δεν την εξασφαλίσουν από μόνοι τους μέσα στο γήπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ