Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σταϊκούρας: “Σχέδιο σε 4 φάσεις για να καλυφθούν οι διαφορετικές ανάγκες”

Η πανδημία του κορονοϊού προκάλεσε σοκ. Η Ελλάδα αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει την κρίση με επιτυχία και αναγνωρίζεται παγκόσμια σε υγειονομικό και πολιτικό επίπεδο τόνισε υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

“Τα μέτρα της κυβέρνησης στρώνουν τον δρόμο να μην γίνουν γενικευμένες απολύσεις. Σημαίνει υλοποίηση μεταρρυθμίσεων στη χώρα μας. Έχουμε σχέδιο για την οικονομία, ολοκληρωμένο, στήριξη της απασχόλησης και της ρευστότητας” ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.

Και συμπλήρωσε: “Σχέδιο σε 4 φάσεις για να καλυφθούν οι διαφορετικές ανάγκες. Κατά την πρώτη φάση είχε περιορισμούς στην οικονομική δραστηριότητα. Στη δεύτερη φάση που βρισκόμαστε σήμερα είχαμε σιγά σιγά έξοδο από την καραντίνα.

Τα μέτρα της πρώτης φάσης βοήθησαν δυο εκατομμύρια πολίτες. Στην δεύτερη φάση με το σταδιακό άνοιγμα και την προσπάθεια επιστροφής σε κάποια κανονικότητα η κυβέρνηση επεκτείνει τη δυνατότητα αναστολής πληρωμών, καλύπτει τις ασφαλιστικές εισφορές και επεκτείνει το επίδομα πληρωμής ενοικίου”.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, επεκτείνεται το δικαίωμα αναστολής σύμβασης εργασίας, καθώς και η αποζημίωση ειδικού σκοπού, ενώ προβλέπεται η αναστολή πληρωμής φορολογικών οφειλών για όσες επιχειρήσεις μείνουν κλειστές και τον μήνα Ιούνιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ