Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τότε ξεκινάει ξανά η Μπουντεσλίγκα-Αυτοί είναι οι όροι

Έτοιμο να ξεκινήσει ξανά φαίνεται πως είναι το γερμανικό πρωτάθλημα. Μετά από συνάντηση που είχαν τα αφεντικά των ομάδων και σύμφωνα με την εφημερίδα «Daily Mail», πάρθηκε η απόφαση να συνεχιστούν η πρώτη και η δεύτερη κατηγορία από εκεί που είχαν σταματήσει στις 9 Μαΐου.

Ωστόσο, για την οριστικοποίηση της ημερομηνίας επανέναρξης θα γίνουν συναντήσεις με την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς, ώστε να πάρει η Μπουντεσλίγκα την τελική άδεια. 

Πάντως για να συμβεί αυτό, υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις που θα πρέπει να συμπληρωθούν. Συγκεκριμένα, έχουν ζητηθεί 25 χιλιάδες τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού, μάσκες και γάντια για την προστασία των ποδοσφαιρικών τιμ.

Οι 1.100 ποδοσφαιριστές θα περάσουν από τεστ για τον κορονοϊό, ενώ θα εφαρμοστούν αυστηρές προφυλάξεις υγιεινής. Στα γήπεδα θα επιτρέπεται να βρεθούν συνολικά 322 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των παικτών και των επιτελείων, των διαιτητών, των δημοσιογράφων και των κάμεραμαν, τους ανθρώπους για το ντόπινγκ κοντρόλ, τους ανθρώπους ασφαλείας, τα μπολ μπόις και τους συντηρητές των γηπέδων.

Οι χειραψίες πριν ξεκινήσουν τα παιχνίδια, όπως και οι ομαδικές φωτογραφίες δεν θα γίνονται. Θα υπάρξει η απόσταση ασφαλείας που χρειάζεται μεταξύ των ανθρώπων εκτός γηπέδου, ενώ πριν μπουν όλοι στο γήπεδο θα θερμομετρούνται. Τέλος, εάν ένας παίκτης έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό, οι επιστήμονες αναφέρουν πως δεν χρειάζεται όλη η ομάδα να μπει σε καραντίνα, αλλά μόνο όσοι είχαν επαφή μαζί του και όσοι βγουν θετικοί από τα τεστ.

Η Μπουντεσλίγκα θα συνεχιστεί από την 26η αγωνιστική το διήμερο 9/10 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 27/28 Ιουνίου. Την ίδια ώρα, μέσα σε αυτό το διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί και το κύπελλο Γερμανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ