Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η επική επιστολή του Ράϊκαρντ που… απέκλεισε τον Παναθηναϊκό!

To γκολ του Βαζέχα το βράδυ της 3ης Απριλίου του 1996… πάγωσε το Άμστερνταμ και έφερε τον Παναθηναϊκό πιο κοντά από ποτέ σε ακόμη έναν ευρωπαϊκό τελικό. Η ρεβάνς του ΟΑΚΑ, όμως, ήταν μια διαφορετική υπόθεση. Ο Άγιαξ, η κορυφαία ομάδα τότε του κόσμου, επικράτησε με 3-0 και πήρε το εισιτήριο για το ραντεβού της Ρώμης. 

Οι Ολλανδοί πήραν την πρόκριση και όπως αποκαλύφθηκε πριν από λίγες ημέρες, το χεράκι του έβαλε και ο Φρανκ Ράϊκαρντ! Ο σπουδαίος μέσος του παρελθόντος, με τεράστια καριέρα στον “Αίαντα” και στην Μίλαν. 

Ο Ράϊκαρντ το καλοκαίρι του 1995 αποχώρησε από τον Άγιαξ. Το δέσιμο που έχει με την ομάδα είναι πολύ μεγάλο, όπως και με εκείνη την τρομερή φουρνιά που υπό τις οδηγίες του Λουίς Φαν Γκαάλ, έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης!

Λίγα λεπτά πριν την σέντρα στο ΟΑΚΑ ο Λουίς Φαν Γκαάλ μάζεψε τους παίκτες του στα αποδυτήρια και τους διάβασε την επιστολή του Ραϊκάρντ!

«Αγωνιστείτε απόψε σα να είναι τελικός. Σαν να μη υπάρχει αύριο. Παίξτε με όλη σας την ψυχή και όλη σας τη δύναμη. Επειδή τίποτε δεν είναι χειρότερο από το να χάσετε την παρουσία σ’ έναν τελικό ο οποίος σας ανήκει. 

Είστε πολύ κοντά στην επανάληψη ενός μοναδικού γεγονότος. Να βρεθείτε ξανά στον τελικό όπως πέρυσι. Έχετε δουλέψει πολύ σκληρά ένα χρόνο για να τα πετάξετε όλα».

Ο Ρόναλντ ντε Μπουρ, μέλος εκείνης της ομάδας,  με αφορμή την συγκεκριμένη επιστολή, τόνισε:

«Μείναμε για λίγο κοιτώντας όλοι στο πάτωμα. Μετά κοιταχτήκαμε στα μάτια κι όλοι είχαν μια δυνατή λάμψη. Μια απλή επιστολή είχε αλλάξει τα πάντα. Ήμασταν έτοιμοι για όλα, ήμασταν αποφασισμένοι να νικήσουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ