Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οι Ρώσοι ζητούν άφεση αμαρτιών για το ντόπινγκ λόγω κορονοϊού!

Η WADA έχει αποκλείσει τους Ρώσους αθλητές από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις για τέσσερα χρόνια λόγω ντόπινγκ. Οι Ρώσοι δεν κατάφεραν (πλην εξαιρέσεων) να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς του Ρίο, ενώ δνε θα μπορέσουν να είναι ούτε στο Τόκιο μετά τη νέα τιμωρία τους που ανακοινώθηκε πριν από λίγο καιρό.

Το CAS στο οποίο έχουν προσφύγει οι Ρώσοι θα αποφασίσει για την τελική έκβαση της υπόθεσης. Ωστόσο η ακρόαση αργεί λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού σε όλον τον κόσμο. 

Με δηλώσεις του ο Ρώσος υπουργός αθλητισμού επισημαίνει ότι δεν πρέπει να τεθεί σε ισχύ η τιμωρία γιατί θα πληγεί το Ολυμπιακό κίνημα. «Οι ιθύνοντες της ΔΟΕ και της WADA, αλλά και οι δικαστές πρέπει να καταλάβουν ότι ζούμε σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες πλέον και ότι η κρίση που έχει δημιουργηθεί, συμπεριλαμβανομένης της κρίσης στις σχέσεις πρέπει να λάβει τέλος. Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα και να καταλάβουν ότι το κυριότερα αυτή την στιγμή είναι να είμαστε μαζί» δήλωσε ο Όλεγκ Ματίτσιν στο “Associated Press”.

 «Όταν βλέπετε ότι όλοι είναι απομονωμένοι και όλοι είναι στο σπίτι, η συνείδηση ​​αλλάζει, αλλάζει η νοοτροπία και οι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι τώρα υπάρχουν προτεραιότητες και υπάρχουν ζητήματα που συμβαίνουν στον κώδικα αξιών. 

Η προτεραιότητα είναι το μέλλον του Ολυμπιακού κινήματος, είναι η εδραίωση ολόκληρης της διεθνούς αθλητικής κοινότητας» επεσήμανε ο ισχυρός άνδρας του ρωσικού αθλητισμού. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ