Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο προγραμματισμός του Ολυμπιακού για τη ρεβάνς με την Γουλβς

Στο τέλος Ιουνίου ή στις αρχές του Ιουλίου θα διεξαχθεί η ρεβάνς του Ολυμπιακού με την Γουλβς στην Αγγλία για την φάση των «16» του Europa League, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις μετά την τηλεδιάσκεψη της UEFA και φυσικά με την προϋπόθεση ότι θα έχει καταλαγιάσει η πανδημία του κορονοϊού.

Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την αγγλική ομάδα στην έδρα της έπειτα από 3,5 μήνες απραξίας, αφού το πρώτο παιχνίδι στο «Γ.Καραϊσκάκης» είχε γίνει στις 12 Μαρτίου και αμέσως μετά μπήκε λουκέτο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η πρόθεση της UEFA είναι να ολοκληρωθούν τα παιχνίδια του Champions League και του Europa League και ας επεκταθεί η σεζόν μέχρι το τέλος Ιουλίου. Κατά συνέπεια θα επεκταθούν και για έναν μήνα ή όσο χρειαστεί (έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η σεζόν) τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών που λήγουν και η μεταγραφική περίοδος θα μετατεθεί.

Οι ερυθρόλευκοι καλούνται να προσαρμόσουν το πλάνο προετοιμασίας τους αναλόγως, προκειμένου να ανακτήσουν (αν και δεν είναι καθόλου εύκολο) τη φόρμα τους. Εδώ και εβδομάδες οι παίκτες γυμνάζοντας από τα σπίτια τους με ειδικό πρόγραμμα που τους έχει δοθεί, έχει σταλεί σε όλους εξοπλισμός για την εκγύμνασή τους, ενώ παρακολουθείται διαρκώς το βάρος τους.

Φυσικά όλα αυτά δεν αρκούν, αφού οι παίκτες δεν έχουν επαφή με το ποδόσφαιρο και την ομαδική προπόνηση, αλλά στο πλάνο της UEFA προβλέπεται ένα διάστημα αρκετών εβδομάδων (πάνω από δύο) για μια προετοιμασία των ομάδων πριν επιστρέψουν στη δράση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ