Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η La Liga στέλνει οδηγίες στις ομάδες για την επιστροφή στα γήπεδα

Η La Liga θα στείλει στις ομάδες ένα πρωτόκολλο, το οποίο πρέπει να ακολουθήσουν αυστηρά για να επιστρέψουν στα γήπεδα, ενώ το πρωτάθλημα έχει διακοπεί από τα μέσα Μαρτίου εξαιτίας του κορονοϊού. Συγκεκριμένα είναι ένα πλάνο που απαρτίζεται από 19 σελίδες και το οποίο χωρίζεται σε τρεις φάσεις.

Στην πρώτη φάση αναφέρεται  πως η προπόνηση στο γήπεδο πρέπει να γίνεται ατομικά. Στη συνέχεια, εφόσον αυτό είναι ασφαλές και δεν έχουν προκύψουν νέα κρούσματα, προπόνηση σε γκρουπ οκτώ ατόμων και αρκετά αργότερα προπόνηση όλοι μαζί με μπάλα.

Στο πρωτόκολλο επισημαίνεται ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές, τα προπονητικά επιτελεία, το προσωπικό, αλλά και οι οικογένειες αυτών, θα πρέπει να υποβληθούν σε τεστ για τον κορονοϊό. Αυτά τα τεστ θα πρέπει να γίνουν 72 ώρες πριν  οι παίκτες και οι προπονητές γυρίσουν στο γήπεδο, ενώ θα πρέπει να διεξαχθούν προπονήσεις 15 ημερών, προτού ξεκινήσουν ξανά τα παιχνίδια.

Επίσης, οι ομάδες θα πρέπει να είναι απομονωμένες είτε στο προπονητικό κέντρο είτε σε ξενοδοχείο και πρόσβαση θα υπάρχει μόνο σε εξουσιοδοτημένο προσωπικό. Τις επόμενες μέρες το 19σέλιδο πλάνο θα είναι απολύτως έτοιμο για να δοθεί και τυπικά στους συλλόγους, που περιμένουν να δουν πότε θα υπάρξει σέντρα.

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ