Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο κορονοϊός μπορεί να προκαλέσει παγκόσμια έλλειψη προφυλακτικών

Εν μέσω πανδημίας, ο πλανήτης βρίσκεται αντιμέτωπος και με τον κίνδυνο παγκόσμιας έλλειψης προφυλακτικών καθώς, όπως έχει ανακοινώσει η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής αυτού, τα μέτρα περιορισμού λόγω του κορονοϊού την ανάγκασαν να σταματήσει την παραγωγή της.

Η Karex Bhd που εδρεύει στη Μαλαισία έχει μειώσει την κατασκευή προφυλακτικών λόγω των αυστηρών μέτρων περιορισμού που επέβαλε η κυβέρνηση για να ανακόψει την εξάπλωση του ιού. Αυτό δημιουργεί έλλειψη εκατομμυρίων προφυλακτικών, κάτι που θα είναι τρομακτικό. Επίσης αυτή η έλλειψη θα μπορούσε να διαρκέσει για μήνες.

Ο Goh διευθύνων σύμβουλος της Karex δήλωσε στο Reuters ότι ανησυχεί ιδιαίτερα για την επίδραση της έλλειψης στις ανθρωπιστικές προσπάθειες στην Αφρική , όπου τα προφυλακτικά παίζουν σημαντικό ρόλο για την πρόληψη του HIV. Επίσης υπάρχει μια ανησυχία πως για πολλά ανθρωπιστικά προγράμματα στα βάθη της Αφρικής, η έλλειψη δεν θα είναι μόνο για δύο εβδομάδες ή έναν μήνα. Η έλλειψη μπορεί να κρατήσει μήνες.

Το καλό είναι ότι η ζήτηση για προφυλακτικά παραμένει ισχυρή, κυρίως αυτή την περίοδο που οι πολλοί πιθανότατα δεν σχεδιάζουν να κάνουν παιδιά. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή, με τόση αβεβαιότητα.

Προβλήματα στη λειτουργία τους στη Μαλαισία αντιμετωπίζουν και οι κατασκευαστές άλλων απαραίτητων προϊόντων, όπως ιατρικών γαντιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ