Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θηριώδης αμυντικός της Τρουά η νέα ανακάλυψη του Μοντεστό από τη Β’ Γαλλίας

Η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού σε όλη την Ευρώπη και τα χιλιάδες κρούσματα έχουν αναγκάσει τις περισσότερες χώρες να προχωρήσουν σε αναβολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην Ελλάδα, με το πρωτάθλημα της Super League 1 και τις προπονήσεις να έχουν διακοπεί, με αποτέλεσμα να έχουν «παγώσει» τα πάντα.

Ο Ολυμπιακός, από την πλευρά του, βρίσκεται εν αναμονή των εξελίξεων και μετά το πέρας της πανδημίας ανυπομονεί να στεφθεί και πάλι πρωταθλητής, αλλά και να ξεκινήσει το «χτίσιμο» για τη νέα σεζόν.

Ο κορονοϊός μπορεί να έχει «παγώσει» τις εξελίξεις, αλλά οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται καθημερινά σε επαφές και δεν σταματούν να παρακολουθούν υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους.

Ένας από τους παίκτες που έπεσε στο τραπέζι για τον Ολυμπιακό, λοιπόν, είναι και ο Μπουμπακάρ Κουγιατέ της Τρουά.

Ο θηριώδης αμυντικός της γαλλικής ομάδας φαίνεται πως είναι η νέα ανακάλυψη του Φρανσουά Μοντεστό από τη Β΄ Γαλλίας, όπου οι Πειραιώτες εδώ και δύο καλοκαίρια έχουν βρει «λαβράκια».

Σύμφωνα με το «France Football», ο Κουγιατέ βρίσκεται στο «στόχαστρο» του Ολυμπιακού, με τους ερυθρόλευκους να θέλουν να τον αποκτήσουν.

Ο Μοντεστό που, πέρα από τον Ολυμπιακό, εργάζεται και στη Νότιγχαμ Φόρεστ, είναι αυτός που έριξε το όνομα του Κουγιατέ στο τραπέζι.

Ο ύψους 1.93 μ. ποδοσφαιριστής είναι μόλις 23 ετών και αγωνίζεται ως σέντερ μπακ, αλλά και ως αμυντικός μέσος.

Βρίσκεται στην Τρουά από το 2018 και φέτος πραγματοποιεί μια πολύ καλή σεζόν με τη γαλλική ομάδα.

Συγκεκριμένα, έχει αγωνιστεί σε 16 παιχνίδια πρωταθλήματος και έχει καταφέρει να σκοράρει 5 φορές.

Πρόκειται για έναν παίκτη πολύ καλό στις στατικές φάσεις, αφού διαθέτει εντυπωσιακά φυσικά προσόντα.

Αξίζει να σημειωθεί πως για δυο χρόνια προτού μετακομίσει στη Γαλλία αγωνιζόταν στη δεύτερη ομάδα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ενώ πιο πριν εκτός Ευρώπης.

Είναι ήδη διεθνής με όλες τις μικρές Εθνικές του Μάλι, ενώ έχει κάνει το ντεμπούτο του και με την πρώτη ομάδα.

Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2022 και ήδη αρκετά είναι τα «μάτια» που έχουν πέσει πάνω του.

Ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με το «France Football», αναμένεται μετά το πέρας της πανδημίας να ντύσει στα ερυθρόλευκα τον Κουγιατέ σε μια κίνηση ανάλογη με του Καμαρά και του Μπα, η αξία των οποίων «εκτοξεύθηκε» στην ομάδα του Πειραιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ