Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ: Ζωντανός για πρόκριση ο Ολυμπιακός, αν και όλα του πήγαν στραβά με Γουλβς (1-1)

Σε ένα παιχνίδι που στράβωσε από νωρίς ο Ολυμπιακός κατάφερε να μείνει όρθιος! Έμεινε με δέκα από το 28′ με την κόκκινη του Σεμέδο, αλλά προηγήθηκε. Στη συνέχεια όμως η τύχη δεν του χαμογέλασε και με μία κόντρα έγινε το 1-1 στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16» του Europa League κόντρα στην Γουλβς.

Η Γουλβς έδειξε μία δυνατή και δουλεμένη ομάδα, αλλά και οι ερυθρόλευκοι από την πλευρά τους έδειξαν πάρα πολλά καλά στοιχεία. Κοίταξαν στα μάτια τους Άγγλους και έδειξε ξεκάθαρα ότι μπορούν να προκριθούν στους «8» του Europa League.

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης μέχρι να βγει η κόκκινη στον Σεμέδο ήταν ένα ματς τακτικής. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του κράτησε την μπάλα στα πόδια του κα έπαιξε αρκετά με πάσες στο κέντρο έτσι ώστε να βρει κάποιον κενό χώρο.

Η Γουλβς από τη μεριά της έπαιζε αρκετά πίσω και δεν άφηνε με τίποτα κενούς διαδρόμους. Όποτε όμως οι Άγγλοι έπαιρναν την κατοχή της μπάλας, αμέσως ανοίγονταν στο γήπεδο για να φύγουν στην αντεπίθεση.

Όμως ο Ολυμπιακός το πήγαινε πολύ καλά και σιγά-σιγά άρχισε να πιέζει περισσότερο για να βρει τους διαδρόμους που ήθελε για να απειλήσει.

Δεν είχε τη μεγάλη φάση αλλά κατάφερνε να πατήσει περιοχή και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Ρούι Πατρίσιο.

Αυτά μέχρι το 28ο λεπτό της αναμέτρησης. Τη στιγμή δηλαδή που αποβλήθηκε ο Ρούμπεν Σεμέδο. Ο Ζότα πέρασε τον Πορτογάλο αμυντικό και εκείνος τον σταμάτησε με φάουλ σε προφανή ευκαιρία για γκολ, με τον Γάλλο διαιτητή Τουρπέν να βγάζει από το τσεπάκι του την κόκκινη κάρτα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς αμέσως έκανε αλλαγή και έβαλε στο γήπεδο τον Σισέ αντί του Μασούρα, ενώ γύρισε το σύστημά του σε 4-4-1, βάζοντας τον Καμαρά στ’ αριστερά.

Στη συνέχεια η Γουλβς, όπως ήταν λογικό, ανέβηκε αρκετά στο γήπεδο και κέρδισε μέτρα πιέζοντας τον Ολυμπιακό. Όμως έμεινε το 0-0 με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν έτσι στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Οι Λύκοι στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαν αποφασισμένοι να πιέσουν τον Ολυμπιακό. Είχαν παραπάνω παίκτη στο γήπεδο και αυτό ήταν κάτι που ήθελαν να το εκμεταλλευτούν. Πίεσαν τους ερυθρόλευκους και άρχισαν να κρατάνε την μπάλα στα πόδια τους.

Ο Ολυμπιακός όμως κατάφερε να βρει τον τρόπο και σε αντεπίθεσή του να αιφνιδιάσει τους Άγγλους! Στο 54′ ο Καμαρά είδε την κίνηση του Γκιγιέρμε στην περιοχή και όταν του έβγαλε την κάθετη πάσα. Αυτός μπήκε στην περιοχή και έκανε ωραία το γύρισμα για τον Ελ Αραμπί ο οποίος σε κενή εστία πλάσαρε απλά για το 1-0!

Έτσι αν και ήταν με δέκα παίκτες μπόρεσε ο Ολυμπιακός να προηγηθεί στον αγώνα.

Στη συνέχεια όμως η τύχη του γύρισε την πλάτη. Στο 67′ η Γουλβς κέρδισε το φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή των Πειραιωτών. Ο Ζότα έστρωσε για τον Νέτο ο οποίος έκανε το σουτ. Η μπάλα  φαινόταν ότι θα πήγαινε εύκολα στην αγκαλιά του Σα. Κόντραρε, όμως, στον Μπουχαλάκη, άλλαξε πορεία και έγινε το 1-1…

Στη συνέχεια η Γουλβς πίεσε και έψαξε ένα δεύτερο γκολ. Το οποίο όμως δεν ήρθε ποτέ.

Και ο Ολυμπιακός πήρε ένα σκορ με το οποίο μπορεί να ελπίζει για πρόκρισή του στην Αγγλία, όποτε γίνει η ρεβάνς. 

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά (84′ Γκασπάρ), Μασούρας (33′ Σισέ), Καμαρά, Ελ Αραμπί (73′ Φορτούνης).

Γουλβς (Ε. Σάντο): Ρούι Πατρίσιο, Ντόχερτι (46′ Νέτο), Ρούμπεν Νέβες, Χιμένες, Μπόλι, Κόαντι, Ντιόγκο Ζότα, Σαΐς, Ζοάο Μουτίνιο (85′ Ντεντόνκερ), Βινάγκρε (79′ Ποντένσε), Τραορέ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ