Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΓΡΑΦΕΙ Ο Γ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: Η τεσσάρα από τον Αρη δείχνει στον ΠΑΟΚ τι και πώς πρέπει να αλλάξει κάποια πράγματα στο παιχνίδι του…

Το ποδόσφαιρο είναι στιγμές. Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε προηγηθεί με 2-0 και στο τέλος «έφαγε» τέσσερα από τον Αρη.

Στον «Δικέφαλο» δεν πόνεσαν τόσο για την ήττα, που κάποτε θα ερχόταν, όσο για την έκταση του σκορ. Και σαφώς χρειάζεται σωστή αγωνιστική διαχείριση για την επόμενη ημέρα.

Αυτό το παιχνίδι ήταν ένα πολύ σκληρό μάθημα για τον Φερέιρα και τους παίκτες του και η συνέχεια θα δείξει αν τους έκανε καλό η, όχι. Με τον ΟΦΗ για το κύπελλο, πάντως, ο ΠΑΟΚ αντέδρασε κι έδειξε χαρακτήρα.

Σε κάθε περίπτωση αποδείχθηκε στην πράξη ότι δεν είναι ανίκητος κι επειδή έρχονται τα δύσκολα ίσως θα πρέπει να αλλάξει κάποια πράγματα στο παιχνίδι του.

Κατ’ αρχάς τη φετινή σεζόν ο ΠΑΟΚ δεν έχει καταφέρει να κερδίσει έστω ένα ντέρμπι. Με τον Αρη πήρε ισοπαλία στην Τούμπα με τη ψυχή στο στόμα και στον δεύτερο γύρο έχασε το αήττητο των 51 αγώνων.

Τον Παναθηναϊκό τον ισοφάρισε στο φινάλε από το πουθενά. Με τον Ολυμπιακό στάθηκε τυχερός στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε τον βαθμό και με την ΑΕΚ ένα δικό του παιχνίδι τελείωσε ισόπαλο.

Άρα, υπάρχει θέμα. Κάτι τρέχει. Και το πρόβλημα έχει να κάνει με την ομάδα συνολικά. Διότι αμυντικά δεν είναι τόσο δυνατή όσο πέρυσι και επιθετικά ναι μεν σκοράρει, όμως δεν φτιάχνει τις πολλές φάσεις για γκολ.

Με τον Αρη απουσίασε ο Κρέσπο και στον ΠΑΟΚ δεν υπήρχε σιγουριά με το δίδυμο Ινγκασον- Βαρέλα. Οι «κίτρινοι», βέβαια, πέτυχαν τέσσερα γκολ από ισάριθμες τελικές, όμως στο κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ ήταν αισθητή η έλλειψη χημείας των σέντερ μπακ μεταξύ τους και αυτό φάνηκε στα στημένα και στις σέντρες.

Από αριστερά ο Βιεϊρίνια χάνεται μπροστά από τον Γιαννούλη, διότι ο νεαρός ακραίος μπακ παίζει φουλ επίθεση και ο Πορτογάλος  υποχρεώνεται να αλλάζει θέση και να συγκλίνει προς τον άξονα. Υπάρχουν διαστήματα που ο ΠΑΟΚ υστερεί αριθμητικά στον αγωνιστικό χώρο και είναι κρίμα γιατί ο Βιεϊρίνια έχει να δώσει πολλά ακόμη.

Για εμένα ο Φερέιρα η, θα πρέπει να τον δοκιμάσει από δεξιά που ο Μάτος δεν προωθείται φέτος πολύ η, να αρχίσει να παίζει και ο Βραζιλιάνος πιο μπροστά και να μένει ο Γιαννούλης πιο πίσω όταν ο ΠΑΟΚ επιτίθεται και το 4-2-3-1 γίνεται 3-5-2 η 3-4-3. Έτσι, ο Βιεϊρίνια θα πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες από αριστερά.

Από εκεί και πέρα με την επανεμφάνιση του Μαουρίτσιο στην αρχική ενδεκάδα ο Μίσιτς ψάχνει τον ρόλο του. Όταν είχε δίπλα του τον Αουγκούστο ο Κροάτης έκανε μεγάλα ματς ως καθαρό 8άρι.

Γι’ αυτό και στο κύπελλο με τον ΟΦΗ ο Φερέιρα τον δοκίμασε ως 10άρι και ο Μίσιτς έβγαλε μάτια. Αυτό είναι πολύ σοβαρό θέμα και χρειάζεται μελέτη από τον προπονητή, ο οποίος ίσως να βρήκε νέα θέση για τον Κροάτη. Θα δείξει.

Συν, βέβαια, ότι ο 41χρονος τεχνικός πρέπει να βρει τις ισορροπίες ανάμεσα σε Σφιντέρσκι, Ακπομ και Μπίσεσβαρ, Πέλκα, Ελ Καντουρί. Όλοι τους είναι σημαντικοί παίκτες και ο Φερέιρα καλείται να τους «κουμπώσει» καλύτερα.

Ο ΠΑΟΚ από τη μία επιβάλλεται να γίνει πιο σφιχτός, έτσι ώστε να θωρακίσει καλύτερα τα μετόπισθεν, και από την άλλη να παίζει γρήγορα και να είναι ακόμα περισσότερο αποτελεσματικός. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ