Μετάβαση στο περιεχόμενο

“Περίπατος” για τη Χίμκι κόντρα στη Βιλερμπάν

Η Χίμκι έδωσε συνέχεια στη νίκη επί της Αρμάνι στην Ιταλία και διέλυσε την Βιλερμπάν με 108-79  εντός έδρας. Η ομάδα του Ρίμας Κουρτινάιτις δεν είχε όρεξη για αστεία ή θρίλερ, κυριάρχησε από νωρίς και πέτυχε χωρίς προβλήματα την 12η νίκη της σε 26 αγώνες στην κανονική περίοδο της Euroleague. Οι Ρώσοι έχουν πλέον προβάδισμα μίας νίκης από τον Ολυμπιακό (11-15), διατηρώντας προβάδισμα στη μάχη για τα πλέι οφ.

Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο εξαιρετικός και… συνετός Αλεξέι Σβεντ (24π, 13ασ), ενώ σημαντικές βοήθειες έδωσε η τριάδα των Ντέβιν Μπούκερ (17π), Γιάνις Τίμα (14π) και Γιόνας Γερέμπκο (18π). Πάλεψαν μόνο οι Ντέιβιντ Λάιτι (12π) και Άντριαν Πέιν (14π) από τους ηττημένους, που υποχώρησαν στο 9-17.

Η Χίμκι ξεκίνησε εντυπωσιακά στο ματς και τα… γκάζια των πρώτων λεπτών έφεραν άμεσα διαφορά 15 πόντων (23-8), πριν η Βιλερμπάν μειώσει στο 35-28 του 10ου λεπτού. Οι Γάλλοι έμειναν κοντά μέχρι το 12′(41-33), όμως στη συνέχεια ακολούθησε ένα σερί 12-0 των Ρώσων, που ήταν αρκετό για να ανεβάσει τη  διαφορά στους είκοσι πόντους (53-33, 17′). Μάλιστα, το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με την εντυπωσιακή Χίμκι στο +23 (65-42).

Οι γηπεδούχοι δεν άφησαν το… πόδι από το γκάζι και η εικόνα της αναμέτρησης έμεινε αναλλοίωτη. Η Βιλερμπάν δεν είχε λύσεις και η Χίμκι διατήρησε διαφορές των 15 ή των 20 πόντων σε όλη την διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου, προτού φτάσει χωρίς ιδρώτα στο τελικό 108-79.

Τα δεκάλεπτα: 35-28, 65-42, 85-61, 108-79.
 

Τα στατιστικά του αγώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ