Μετάβαση στο περιεχόμενο

«Θα σας σκοτώσω με τα ίδια μου τα χέρια!» Νέο ξέσπασμα της μητέρας της Ελένης Τοπαλούδη που δολοφονήθηκε άγρια

Με ασίγαστο το μένος προς τους δυο κατηγορούμενους που της στέρησαν το ίδιο της το παιδί η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη δεν μάσησε τα λόγια της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας που ξεκίνησε η δίκη. Στο τέλος της κατάθεσής της η μητέρα της άτυχης φοιτήτριας, επιτέθηκε λεκτικά στους κατηγορούμενους και απευθυνόμενη στον Αλβανό κατηγορούμενο του είπε: «Θα σας σκοτώσω με τα ίδια μου τα χέρια!»

Η δίκη για την φρικτή δολοφονία της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη από δύο νεαρούς στην Ρόδο, τον Νοέμβριο του 2018 ξεκίνησε με ένταση.

Η μητέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας ξέσπασε, όταν αντίκρισε τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία της κόρης της. “Δολοφόνοι! Εγώ θα σας πάρω τη ζωή! Καταστρέψατε τη ζωή μας και τη ζωή του παιδιού μου και εγώ πρέπει να σας βλέπω!”, φώναζε, την ώρα που ο σύζυγός της και πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, προσπαθούσε να την συγκρατήσει. Στη συνέχεια, βγήκε από την αίθουσα του δικαστηρίου για να ηρεμήσει. Κατά την ακροαματική διαδικασία, ο πατέρας της νεαρής φοιτήτριας, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την οργή του, όταν ο Ροδίτης κατηγορούμενος, δια μέσω του δικηγόρου του, υποστήριξε ότι η σεξουαλική συνεύρεση έγινε με τη θέληση της κοπέλας.

Ο Ιωάννης Τοπαλούδης, απευθυνόμενος προς τους κατηγορουμένους και με αφορμή την άρνησή τους για την κατηγορία του βιασμού, είπε: “Δεν ντρέπεστε λίγο; Για ποια συναίνεση μιλάτε; Με το μαχαίρι στο λαιμό τη βιάσατε… Το κορίτσι μας ήταν το «τυχερό», αν δεν ήταν η Ελένη, θα ήταν κάποιο άλλο κορίτσι”.

Ο Ροδίτης κατηγορούμενος δια μέσω του συνηγόρου του δήλωσε πως αποδέχεται μόνο την απλή συνδρομή στην δολοφονία. Από την πλευρά του, ο συγκατηγορούμενος του, αλβανικής καταγωγής, αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών.

Ο κ. Τοπαλούδης ζήτησε από τους δικηγόρους των κατηγορουμένων να φερθούν με ευλάβεια και να σεβαστούν την μνήμη της Ελένης. “Στο εδώλιο πρέπει να κάτσουν και οι γονείς τον κατηγορουμένων, αυτοί ευθύνονται. Πρέπει να έχουμε αγάπη για τα παιδιά μας και να ενδιαφερόμαστε”.

Η μητέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας κατέθεσε υποβασταζόμενη. “Αν ήμουν στη θέση τους, θα είχα αυτοκτονήσει”, είπε χαρακτηριστικά.

“Προκλητική η άρνηση των κατηγορούμενων”

Ο συνήγορος της οικογένειας Τοπαλούδη, Αλέξης Κούγιας, χαρακτήρισε προκλητική την άρνηση των κατηγορουμένων και έκανε λόγο για θηριωδία και στυγνό έγκλημα, το οποίο -όπως είπε- τέλεσαν και οι δυο κατηγορούμενοι, ώστε το θύμα να μην τους καταγγείλει για τον ομαδικό βιασμό.

Η οικογένεια της φοιτήτριας ήρθε σήμερα, για πρώτη φορά, αντιμέτωπη με τους δύο κατηγορούμενους για ανθρωποκτονία και βιασμό, 20 και 21 χρονών, για τους οποίους ο πατέρας του θύματος ζητά να μην τύχουν καμίας επιείκειας δηλώνοντας πως αυτό που περιμένει από όλη την διαδικασία είναι να σταθεί η Δικαιοσύνη στο ύψος των περιστάσεων ώστε να μην ζήσει άλλη οικογένεια αυτό που ζει η δική του.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ορίστηκε να διεξαχθεί στην Αθήνα, κατόπιν αιτήματος του Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου ο οποίος ζήτησε την μεταφορά της υπόθεσης επικαλούμενος λόγους ασφαλείας και διασάλευσης της δημόσιας τάξης , αν η δίκη διεξαγόταν στην Ρόδο όπου και διαπράχθηκε το έγκλημα.


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από φεμινίστριες

Στην δίκη έχουν κληθεί να καταθέσουν περίπου δέκα μάρτυρες. Εκτιμάται πως θα απαιτηθεί άλλη μία ή και περισσότερες δικάσιμοι, πριν το δικαστήριο να εκδώσει την απόφαση του. Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα εντός και εκτός της αίθουσας για τον φόβο επεισοδίων.

Στο δικαστήριο βρέθηκε και η μάνα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα, η οποία χαιρέτησε τους γονείς, τους είπε λόγια συμπαράστασης και αποχώρησε ύστερα από λίγα λεπτά.

Πριν από την έναρξη της δίκης, ο συνήγορος της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας, τόνισε μεταξύ άλλων πως “πρόκειται για μία τραγωδία, πρωτοφανή για τα ελληνικά εγκληματολογικά χρονικά. Δεν υπάρχει προηγούμενο, τόσο νεαρά παιδιά… Θυμάμαι μόνο την περίπτωση σατανιστών, πολλά χρόνια πριν…”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ