Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οι προτάσεις του Αστέρα Τρίπολης για τη διαιτησία

Τις προτάσεις του για την βελτίωση της διαιτησίας και την απομάκρυνση της καχυποψίας κατέθεσε στην πρόσφατη άτυπη συνάντηση της Super League o Αστέρας Τρίπολης.

Οι Αρκάδες έχουν εισηγηθεί τις συγκεκριμένες αλλαγές μέσω του προέδρου τους Γιώργου Μποροβήλου εδώ και μια τετραετία, όμως όπως φαίνεται ήρθε ο καιρός να συζητηθούν στο επόμενο ΔΣ της Λίγκας.

Σε αυτές προβλέπεται διεξαγωγή ψηφοφοριών όπου οι ομάδες θα εκφράζουν την ικανοποίηση τους ή όχι για τη διαιτησία, ενώ τόσο ο αρχιδιαιτητής, που θα έχει διετή θητεία, αλλά και οι διαιτητές με τις περισσότερες ψήφους θα επιβραβεύονται με μπόνους.

Βέβαια ακόμα και αν εγκριθούν από το ΔΣ της διοργανώτριας αρχής οι προτάσεις του Αστέρα για να υλοποιηθούν θα πρέπει να γίνουν αποδεκτές και από την ΕΠΟ.

Αναλυτικά η πρόταση του Αστέρα Τρίπολης

Όπως αναφέρει η πρόταση, ο έλεγχος της απόδοσης του αρχιδιαιτητή πρέπει να γίνεται από τη Λίγκα με τον εξής τρόπο: Ο αρχιδιαιτητής θα αμείβεται με ένα ποσό 15.000 ευρώ ανά μήνα (περίπου 1.000 ευρώ ανά ΠΑΕ). Η θητεία του θα είναι διετής και η αντικατάσταση του θα γίνεται ΜΟΝΟ με τον εξής τρόπο: Στο τέλος του πρώτου γύρου οι ομάδες θα ψηφίζουν για το αν έμειναν ευχαριστημένες από τη διαιτησία. Αν λάβει εννέα ψήφους και άνω, συνεχίζει.

Στο τέλος του πρωταθλήματος, οι ομάδες ψηφίζουν για το αν είναι ικανοποιημένες από τη διαιτησία. Με εννέα ψήφους, ο αρχιδιαιτητής, συνεχίζει. Με 10 ψήφους θα λαμβάνει επιπλέον πριμ 30.000 ευρώ. Με 11 ψήφους, το πριμ θα ανέρχεται στις 50.0000 ευρώ. Με 12, το πριμ θα είναι 100.000 ευρώ, ενώ με πάνω από 12 ψήφους το πριμ θα ανέρχεται στις 200.000 ευρώ. Μετά το πέρας του δεύτερου έτους, για να ανανεωθεί η θητεία του θα πρέπει να έχει την αποδοχή τουλάχιστον 11 ομάδων.

Σε ό,τι αφορά τους παρατηρητές, θα πρέπει να υπάρχει ανεξάρτητη τριμελής επιτροπή που θα επιλέγει, θα ορίζει και θα ελέγχει τους παρατηρητές. Τέλος, οι πίνακες θα περιλαμβάνουν 20 έως 22 διαιτητές και 40 βοηθούς, απ όπου μετά το τέλος κάθε αγωνιστικής περιόδου οι τρεις τελευταίοι του πίνακα των διαιτητών και οι 6 τελευταίοι του πίνακα των βοηθών δεν θα έχουν δικαίωμα επαναξιολόγησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ