Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φενέρ από τα παλιά συνέτριψε την Βιλερμπάν στη Γαλλία

Η Φενέρ μετά από την συντριβή από την Μπαρτσελόνα, έβγαλε αντίδραση και με μια πολύ σοβαρή εμφάνιση και στις δύο πλευρές του γηπέδου κατάφερε και πήρε ένα υπερπολύτιμο διπλό επί της Βιλερμπάν (72-88) και βελτίωσε το ρεκόρ της σε 3-7. Η γαλλική ομάδα από την άλλη γνώρισε την δεύτερη εντός έδρας ήττα της στη διοργάνωση μετά από αυτή με την Εφές και πλέον έχει ρεκόρ 5-5.

Απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Βλάντιμιρ Στίματς που μάλιστα δεν έκανε ρεκόρ καριέρας για μόλις έναν πόντο (21π., 8ριμπ.), ενώ εξαιρετικοί ήταν και οι Ντέρικ Ουίλιαμς (15π., 3/3 διπ., 2/2 τριπ., 3/3 βολ.) και Μουχάμεντ Άλι (13π., 4ασ.), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάν Βέσελι έμεινε… καθηλωμένος στον πάγκο για 40 λεπτά. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Ντέβιντ Λάιτι με 18 πόντους που όμως δεν ήταν αρκετοί.

Η Φενέρμπαχτσε έκανε δύο λεπτά να σκοράρει στο ξεκίνημα, με τον Ντέρικ Ουίλιαμς να «σπάει» το ρόδι, με εντυπωσιακό κάρφωμα και το πρώτο δεκάλεπτο να είναι μια άτυπη μάχη μεταξύ του Αμερικανού και του Τζεκίρι (7-12) στο 7′. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους Τούρκους να προηγούνται (16-19), δείχνοντας κάποια δείγματα καλού μπάσκετ μετά από καιρό.

Με διαδοχικούς πόντους του Μαχμούτογλου, η Φενέρ πήρε γρήγορα διψήφια διαφορά (17-28), φτάνοντας στο +11 στο 12′. Τη σκυτάλη πήρε ο Στίματς που έφτασε στους 10 πόντους μόλις στο 16′ (25-37), με τους παίκτες του Ομπράντοβιτς να κλείνουν το ημίχρονο στο 48-36 υπέρ τους. Οι φιλοξενούμενοι είχαν εκπληκτικά στατιστικά, μετρώντας συγκεκριμένα 11/17 δίποντα, 5/8 τρίποντα, 11/13 βολές και 13 ασίστ.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Τούρκοι βρήκαν στο πρόσωπο των πολύ καλών Μαχμούτογλου και Στίματς τους ηγέτες που έψαχναν, φτάνοντας στο +16 στο 27′ (46-62). Οι Γάλλοι πέτυχαν δύο καλάθια, αλλά οι φιλοξενούμενοι με τρίποντο του Μουχάμεντ Άλι έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο, προηγούμενοι με 67-52.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν άλλαξε η εικόνα του αγώνα. Ο εντυπωσιακός Στίματς τελείωνε τις φάσεις, ο Σλούκας μοίραζε τις ασίστ, η Φενέρ πήγε στο +19, με την ομάδα του Ομπράντοβιτς να φτάνει στο πρώτο διπλό στη φετινή ΕuroLeague με σκορ 72-88.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 36-48, 52-67, 72-88.

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ