Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρεμιέρα της Εθνικής στο EuroVolley

Λίγες ώρες απέμειναν για το πρώτο σερβίς στον πρώτο όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα βρει αντιμέτωπη την εθνική μας ομάδα με τη Βουλγαρία (15:15).

Αυτό είναι το πρώτο παιχνίδι στο Μονπελιέ και η αυριανή μέρα η μοναδική που θα έχει τρεις αγώνες στο πρόγραμμα, καθώς από την Παρασκευή θα υπάρχουν δύο αναμετρήσεις ημερησίως.

Αυτό το ματς είναι η αρχή της… ανηφόρας για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο θα αντιμετωπίσει διαδοχικά τις τρεις πρώτες μέρες τα τρία φαβορί του ομίλου και διεκδικητές των μεταλλίων, ξεκινώντας σήμερα με τη Βουλγαρία, ενώ αμέσως μετά ακολουθούν Ιταλία και Γαλλία.

Με τις δύο τελευταίες, όμως, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Δημήτρης Ανδρεόπουλος θα ασχοληθεί από το απόγευμα της Πέμπτης, όταν και ολοκληρωθεί το ματς με τους Βούλγαρους.

Στη συνολικά προϊστορία των αναμετρήσεων Ελλάδας-Βουλγαρίας οι γείτονες μας έχουν το πάνω χέρι, αλλά όσο περίεργο κι αν ακουστεί, στις τελικές φάσεις των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων η προϊστορία είναι με την Ελλάδα.

Από τα 69 ματς που έχουν γίνει οι Βούλγαροι έχουν κερδίσει τα 44 κι εμείς τα 24, ενώ υπάρχει και μια φιλική ισοπαλία (2-2), αλλά αν απομονώσουμε τις τελικές φάσεις EuroVolley η Ελλάδα έχει 3 νίκες και η Βουλγαρία 1.

Το πρόγραμμα του Α’ ομίλου:

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου
15.15: Βουλγαρία – Ελλάδα
18.15: Πορτογαλία – Ιταλία
21.45: Γαλλία – Ρουμανία
Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου
18.15: Βουλγαρία – Ρουμανία
21.45: Ιταλία – Ελλάδα
Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου
18.15: Ελλάδα – Γαλλία
21.45: Βουλγαρία – Πορτογαλία
Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου
15.00: Ρουμανία – Ιταλία
18.30: Πορτογαλία – Γαλλία
Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου
18.15: Ρουμανία – Ελλάδα
21.45: Γαλλία – Βουλγαρία
Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου
15.00: Ελλάδα – Πορτογαλία
20.30: Ιταλία – Βουλγαρία
Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου
15.00: Πορτογαλία – Ρουμανία
21.45: Γαλλία – Ιταλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ