Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φιλικός… περίπατος για την Εθνική, 83-59 την Ουγγαρία

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ διέλυσε με 83-59 την Ουγγαρία στο πρώτο επίσημο φιλικό ματς που έδωσε ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχοντας ως… οδηγό τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (19π., 8ρ.). Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου έπαιξε κατά διαστήματα εξαιρετική άμυνα (κυρίως στα πρώτα 15′), είχε πολλούς πρωταγωνιστές, κυριάρχησε μέσα στη ρακέτα και έδωσε τα πρώτα δείγματα γραφής, φτάνοντας στη νίκη στο… ρελαντί. Βέβαια, ο αντίπαλος ήταν υποδεέστερος και στην ουσία το ματς κρίθηκε από νωρίς (22-6 στο 10′). 

Να σημειώσουμε πως εκτός δωδεκάδας έμειναν οι Βασιλόπουλος, Μήτογλου, Κόνιαρης, Αθηναίου και Θανάσης Αντετοκούνμπο, ενώ στα παιχνίδια της Εθνικής ομάδας επέστρεψε ύστερα από μια διετία ο MVP του ΝΒΑ, Γιάννης Αντετοκούνμπο. Το επόμενο φιλικό του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θα είναι την ερχόμενη Κυριακή απέναντι στο Ιράν.

Η «γαλανόλευκη» ξεκίνησε ορεξάτη, με τον Σκουρτόπουλο να χρησιμοποιεί μια ψηλή πεντάδα με τρεις φόργουορντ (Καλάθης, Παπαπέτρου, Παπανικολάου, Γ. Αντετοκούνμπο, Μπουρούσης). Η καλή αμυντική λειτουργία της έδωσε διψήφιο προβάδισμα από νωρίς (14-4 στο 5′), με τον Γιάννη να έχει 6π., 4ρ. και 1 κόψιμο στο 6′. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 22-6 και την Ελλάδα να… τρομάζει με την άμυνά της.

Στη δεύτερη περίοδο ο Γιώργος Παπαγιάννης (αμυντικά) και ο Γιώργος Πρίντεζης (επιθετικά) πήραν πρωταγωνιστικούς ρόλους μέχρι το 32-15 του 15′. Στο δεύτερο μισό του δεκαλέπτου η Εθνική ομάδα παρουσίασε κάποια μικρά προβλήματα στην άμυνά της και κυρίως στις επιστροφές, ενώ το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με σκορ 43-28. Στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική Ελλάδας κυριάρχησε στα ριμπάουντ, έδειξε από νωρίς πως θα έχει εύκολο έργο, είχε 6 τάπες, ενώ ήταν εύστοχη και στις βολές (15/20 με τον Γιάννη να έχει 8/9β.). Από την άλλη, η Ουγγαρία προσπαθούσε να «μαζέψει» τη διαφορά με τρίποντα, αλλά ήταν άστοχη (2/14).

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να φτάνει τους 15 πόντους η Ελλάδα ξέφυγε για πρώτη φορά με 20 πόντους (48-28 στο 22′) και διατήρησε τον ρυθμό της με τον αρχηγό, Γιάννη Μπουρούση να γίνεται επίσης διψήφιος (59-34 στο 26′). Η Ουγγαρία δεν μπορούσε να πλησιάσει τη «γαλανόλευκη» ρακέτα και συνέχιζε να δοκιμάζει τρίποντα, με τον Σκουρτόπουλο να ανακατεύει την τράπουλα και να κάνει δοκιμές (66-44 στο 30′).

Το ματς είχε κριθεί από νωρίς και οι Έλληνες διεθνείς θέλησαν να προσφέρουν και θέαμα στο κοινό που βρέθηκε στο κλειστό «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου, πράγμα που έκαναν σε κάποιες στιγμές, όπως στα καρφώματα του Γιώργου Παπαγιάννη (31′ και 33′) και κυρίως σε εκείνο του «Greek Freak» (37′). Μέχρι το φινάλε τίποτα δεν άλλαξε στον «γαλανόλευκο περίπατο» (83-59 τελικό), με τον Σκουρτόπουλο να δοκιμάζει ξανά το σχήμα με τους δύο Αντετοκούνμπο στη front line και να κρατάει τις σημειώσεις του για τη συνέχεια.

Τα δεκάλεπτα: 22-6, 43-28, 66-44, 83-59

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ