Μετάβαση στο περιεχόμενο

«Πρωταθλητής» στα εισιτήρια ο Ολυμπιακός – Αυτή ήταν η μεγάλη απογοήτευση της σεζόν (ΦΩΤΟ)

Φινάλε στο πρωτάθλημα της Super League το βράδυ της Κυριακής πλέον μπορούμε να κάνουμε το «ταμείο» αναφορικά με την προσέλευση των οπαδών στα γήπεδα των 16 ομάδων.

Πρώτα απ’ όλα, συνολικά σε αυτές τις 30 αγωνιστικές βρέθηκαν 1.282.139 θεατές ή αλλιώς 5.433 οπαδοί σε κάθε ματς ανά αγωνιστική. «Επίδοση» τουλάχιστον απογοητευτική αν αναλογιστεί κανείς ότι μιλάμε για την κορυφαία κατηγορία της χώρας.

Από εκεί και πέρα, τη μεγαλύτερη προσέλευσή στην έδρα του παρουσίασε ο δεύτερος Ολυμπιακός. Μπορεί οι ερυθρόλευκοι να μην κατέκτησαν τον τίτλο, αλλά το καλό ποδόσφαιρο που έπαιξαν στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν προσέλκυε ανά ματς 21.073 θεατές στο Καραϊσκάκη.

Μάλιστα, η ομάδα του Πειραιά είναι η μοναδική που ξεπέρασε το «φράγμα» των 300.000 εισιτήριων συνολικά, καταγράφοντας 316.095 και έναν μέσο όρο 21.073.

Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ κατετάγη δεύτερος στη «μάχη» της προσέλευσης, με 279.590 εισιτήρια συνολικά στο πρωτάθλημα και 18.639 θεατές σε κάθε ματς της Τούμπας.

Από εκεί και πέρα, σημαντική για την εικόνα των γηπέδων της Super League ήταν η επιστροφή του Άρη στη φυσική του θέση. Η δυναμική των οπαδών των κίτρινων έφερε την ομάδα τους στην τρίτη θέση στα συνολικά εισιτήρια με 133.782 και έναν μέσο όρο 8.919.

Έτσι ο «Θεός του πολέμου» ξεπέρασε την ΑΕΚ, η οποία στο σύνολο είχε 125.077 (με ματς κεκλεισμένων των θυρών κόντρα σε Ατρόμητο και Άρη). Κατά μέσο όρο η Ένωση «έγραψε» περίπου 700 εισιτήρια παραπάνω σε κάθε ματς από τους Θεσσαλονικείς που είχαν 9.621.

Αναφορά πρέπει να γίνει και στον ΟΦΗ, καθώς παρά την κακή χρονιά του σε αγωνιστικό επίπεδο, ήταν η πρώτα επαρχιακή ομάδα με 3.658 θεατές σε κάθε παιχνίδι του στο «Γεντί Κουλέ».

Όσο για τον Παναθηναϊκό, τα πολλά διοικητικά προβλήματα και ο κακός δεύτερος γύρος επηρέασαν την προσέλευση των οπαδών του, με συνολικά 109.286 εξ αυτών να πηγαίνουν φέτος στο ΟΑΚΑ, δηλαδή ένας μέσος όρος 8.407.

Από εκεί και πέρα, οι μέσοι όροι πέφτουν δραματικά, με τον Ατρόμητο να αποτελεί τη μεγάλη απογοήτευση, καθώς στην κορυφαία ίσως σεζόν της ιστορίας του κατέλαβε την τελευταία θέση (κάτω ακόμη και από τον ουραγό Απόλλων Σμύρνης) με μόλις 785 φιλάθλους σε κάθε εντός έδρας ματς!

Αναλυτικά τα συνολικά εισιτήρια και οι μέσοι όροι της σεζόν:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ