Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ροπαλιά Λεοζίνιο και… τέζα ο ΠΑΟΚ

Ο Ηρακλής είχε πάθος, σχέδιο, θέληση και απέναντι στην ομάδα του Τούντορ δεν είχε προβλημα να κουρσέψει την Τούμπα (0-1) αφήνοντας τον ΠΑΟΚ για έβδομο σερί ματς χωρίς νίκη. Οι κυανόλευκοι έθεσαν υποψηφιότητα για πλέι οφ!

Eτσι,η  ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου βγήκε νικήτρια σ’ ένα ματς που στο β’ ημίχρονο ήταν ροντέο κι έφυγε με το πρώτο της διπλό έπειτα από το 2003.

Χρυσός σκόρερ για τον Γηραιό ήταν ο Λεοζίνιο με υπέροχο πλασέ στο 73ο λεπτό. Με δέκα τελείωσε το ματς η ομάδα του Τούντορ λόγω της σωστής αποβολής του Βίτορ για κτύπημα στον Πουρτουλίδη στις καθυστερήσεις. Τραυματίας αποχώρησε ο Μπερμπάτοφ.

Το ματς μύριζε ντέρμπι στην Τούμπα από το πρώτο λεπτό. Τα σκληρά μαρκαρίσματα σε συνδυασμό με τα πολλά νεύρα κυριάρχησαν στο ξεκίνημα, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλουν το παιχνίδι τους. Ο ΠΑΟΚ ήθελε με οργανωμένες επιθέσεις να βρει χώρους προς την εστία του Περνίς, ενώ ο Ηρακλής έψαχνε την κόντρα για να γίνει απειλητικός. Τελικά, κανείς δεν μπόρεσε να φανεί ενοχλητικός και οι τερματοφύλακες είχαν ρόλο θεατή στο α’ ημίχρονο.

Εμφανώς βελτιωμένος εμφανίστηκε ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο 45λεπτο. Οι παίκτες του Τούντορ πίεσαν πιο ουσιαστικά κι είδαν τον βοηθό να ακυρώνει σωστά γκολ του Μυστακίδη στο 51’ (καλυπτόταν αλλά επηρέαζε ο Μπερμπάτοφ, που ήλθε από θέση οφσάιντ και έκανε συμμετοχή στη φάση).

Το παιχνίδι άνοιξε, καθώς ο Ηρακλής βρήκε χώρους και στην πρώτη ευκαιρία που του δόθηκε, στο 59′ ο Βέλλιος ανάγκασε τον Βελλίδη σε δύσκολη απόκρουση με το πόδι. Στη συνέχεια της φάσης ο Μπουλούτ φωνάζει  για πέναλτι που δεν του δόθηκε σε μαρκάρισμα του Μυστακίδη.

Ο Γηραιός ήταν πιο ουσιαστικός και παρά την πίεση που δέχτηκε, κυρίως με γεμίσματα στην περιοχή, δεν αποσυντονίστηκε. Ο δικέφαλος αντιμετώπισε προβλήματα στην τελική πάσα, όμως την μοναδική φορά που την βρήκε ο Πέλκας στάθηκε άτυχος σημαδεύοντας το δοκάρι του Περνίς (71΄).

Στην επόμενη φάση ήρθε η… τιμωρία, καθώς ο Λεοζίνιο απέφυγε υποδειγματικά τον Τζαβέλλα και με εξαιρετικό πλασέ νίκησε τον Βελλίδη.

Στα τελευταία λεπτά, ο ΠΑΟΚ χωρίς το παραμικρό ίχνος ηρεμίας στο παιχνίδι του και χωρίς καθαρό επιθετικό (αποχώρησε τραυματίας ο Μπερμπάτοφ) προσπάθησε για την ισοφάριση, όμως δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά κι ο Ηρακλής πανηγύρισε στο τελευταίο σφύριγμα.

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Βελλίδης, Κίτσιου (64’ Χαρίσης), Τζαβέλλας, Χατζηισαϊας, Βίτορ, Τσίμιροτ, Κάτσε, Πέλκας, Λέοβατς (46’ Μυστακίδης), Σάμπο, Μπερμπάτοφ (79’ Γκολάσα).

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Περνίς, Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Μπουκουβάλας, Καρασαλίδης, Κυριακίδης, Τσιλιανίδης (62΄ Ιντζόγλου), Λεοζίνιο (79’Πουρτουλίδης), Μπουλούτ (89’ Λουκίνας), Βέλλιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ