Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στο «μικροσκόπιο» δάνειο 140 εκατ. ευρώ στη Μπαρτσελόνα από αμερικάνικα funds

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «El Pais», η Μπαρτσελόνα έλαβε δάνειο ύψους 140 εκατ. ευρώ από δύο αμερικανικά επενδυτικά funds με επιτόκιο 1,5% για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η διοίκηση των Καταλανών τονίζει ότι δεν υπάρχει κανένα οικονομικό πρόβλημα, αλλά η συγκεκριμένη κίνηση έχει προκαλέσει αρκετά ερωτήματα.

Ο Βίκτορ Φοντ, ο οποίος αναμένεται να διεκδικήσει την προεδρία του συλλόγου στις επόμενες εκλογές, εξέφρασε δημόσια την άποψη ότι τα έξοδα της Μπαρτσελόνα είναι περισσότερα από τα έσοδα και πως οικονομικά ο σύλλογος δεν βρίσκεται σε σωστό δρόμο.

Σημείωσε, επίσης, πως τα οικονομικά δεδομένα, τα οποία βγάζει προς τα έξω η τωρινή διοίκηση, δεν συνάδουν με την πραγματικότητα.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της ισπανικής εφημερίδας, είναι πιθανό το συγκεκριμένο δάνειο να χρησιμοποιηθεί από τον Ζόσεπ Μαρία Μπαρτομέου για τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας το  φετινό καλοκαίρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ