Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τι ειπώθηκε στο σεμινάριο των διαιτητών και οι επίμαχες φάσεις που προβλήθηκαν…

Ξεκίνησε στην Αθήνα το σεμινάριο των διαιτητών και βοηθών της Superleague. Η αυλαία άνοιξε με ομιλίες και με επίσημη παράδοση των σημάτων στους διεθνείς.

Ο υπερσύμβουλος των UEFA, FIFA Πετρ Φούσεκ επανέλαβε ότι «η ΚΕΔ έχει τη στήριξη της FIFA και της UEFA», ενώ προέτρεψε τους ρέφερι «να γίνετε όπως ο Μανθάνο», θεωρώντας ότι ο Ισπανός είχε καλή απόδοση στο παιχνίδι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-1.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Ευάγγελος Γραμμένος ζήτησε από τους ρέφερι «να προσπαθήσουμε όλοι να φτάσουμε τη διαιτησία ψηλά, να τη βγάλουμε μπροστά, όποιος δεν μπορεί να εγκαταλείψει. Η διαιτησία πρέπει να γίνεται όλο και καλύτερη. Στο επίκεντρο σε όλα τα σάιτ είναι πρωταγωνιστής ο Έλληνας διαιτητής, κακώς βέβαια».

Από την πλευρά του ο Περέιρα υπογράμμισε ότι «όσοι γίνατε διεθνείς, είστε πρότυπα για όλους και θα πρέπει να είστε υπερήφανοι, επειδή κάνετε γνωστή τη χώρα σας. Η Ελλάδα έχει ιστορία στη διαιτησία. Εγώ επί 11 χρόνια έπαιρνα το σήμα του διεθνή και ήταν μεγάλη τιμή. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να περιορίσετε τα λάθη και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί γι’ αυτό με την ανάλογη εκπαίδευση».

Όλα τα σημερινά μαθήματα στην πρώτη μέρα του σεμιναρίου, πλην ελαχίστων παρεμβάσεων του Μαρίν, τα έκανε ο Περέιρα.

Ο Πορτογάλος έδειξε ουκ ολίγες φάσεις από το ελληνικό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Οι ενότητες περιλάμβαναν παραβάσεις στο πρώτο 15λεπτο των αγώνων, στο τελευταίο 15λεπτο και κάποια χέρια.

Μεταξύ των φάσεων που προβλήθηκαν ήταν και από το Περιστέρι για το χέρι του Χουλτ με τον Περέιρα να χαρακτηρίζει την παράβαση πέναλτι.

Προβλήθηκε ακόμα η φάση από το ΠΑΣ Γιάννινα – Πανιώνιος με τον Περέιρα να δικαιώνει τον Παπαπέτρου για το πέναλτι που καταλόγισε υπέρ των γηπεδούχων.

Mε τον Ευαγγέλου πήγε ο Περέιρα και για το πέναλτι που δίνει υπέρ της Ξάνθης στο ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. 

Μεταξύ των φάσεων και το χέρι που είδε μόνο ο Ζαχαριάδης στο ΠΑΣ Γιάννινα – Απόλλων αποβάλλοντας τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Αρκετές φάσεις προβλήθηκαν και από παιχνίδια στο «Βικελίδης».

Το πέναλτι που ορθά όπως ανέφερε ο Περέιρα καταλόγισε ο Ευαγγέλου στο Αρης – Παναιτωλικός και επίσης σωστά συνοδεύτηκε από κόκκινη.

Το χέρι – πέναλτι που κακώς δεν καταλόγισε σύμφωνα με τον Περέιρα ο Κουμπαράκης υπέρ του ΠΑΣ Γιάννινα, το χέρι που μόνο ο Τζοβάρας είδε στο Αρης – Παναθηναϊκός, ενώ προβλήθηκε και το πέναλτι που καταλόγισε ο Φθιωτός ρέφερι υπέρ του Παναθηναϊκού, με τον Περέιρα να χαρακτηρίζει σωστή την απόφαση του.

Αναφορά έγινε και στο χέρι του Μάνταλου που δεν είδε ο Ευαγγέλου στη Νέα Σμύρνη στο Πανιώνιος – ΑΕΚ , την παράβαση που υπέδειξε ο βοηθός Σινιοράκης στον Κοτσάνη στο ΟΦΗ – Παναιτωλικός με συνέπεια να αποβληθεί αδίκως ο Κυριακίδης, καθώς και το πέναλτι υπέρ του ΟΦΗ που δεν καταλόγισε την περασμένη Κυριακή ο Βρέσκας στο ΑΕΚ – ΟΦΗ

Τέλος προβλήθηκαν και οι φάσεις από το Παναθηναϊκος – ΑΕΛ, όπου διαιτητής ήταν ο Παπαδόπουλος.

Στο πέναλτι που καταλογίζει νωρίς υπέρ του ΠΑΟ μαζί με κόκκινη κάρτα ο Περέιρα χαρακτήρισε σωστή την απόφαση.

Ο Πορτογάλος στάθηκε και στο πέναλτι, όπως το χαρακτήρισε, που δεν καταλόγισε ο Μακεδόνας ρέφερι στο τέλος του αγώνα, το οποίο και πάλι ήταν υπέρ των πρασίνων.

«Ηταν πέναλτι», ήταν η πρώτη τοποθέτηση του προέδρου της ΚΕΔ, με τον Παπαδόπουλου να απαντάει: «Δεν το είδα».

«Εχεις πολλά σώματα μπροστά. Επρεπε να κινηθείς και να πάρεις καλύτερη θέση», ήταν ο αντίλογος του προέδρου της ΚΕΔ.

Προφανώς, γι’ αυτό και ο Παπαδόπουλος έχει μείνει εκτός ορισμών τρείς αγωνιστικές στο πρωτάθλημα και από τους πρώτους αγώνες της φάσης των «8» του κυπέλλου.

Το παρών στο σεμινάριο δίνει και ο Τζήλος (Λάρισας), ο οποίος, πάντως δεν θα πάρει μέρος στα αυριανά αγωνιστικά τεστ στο γήπεδο της Νέας Ιωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ