Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύπελλο Αγγλίας: Πρόκριση στην παράταση για τη Νιουκάστλ

Την πρώτη της πρόκριση σε εκτός έδρας παιχνίδι στο Κύπελλο Αγγλίας από το 2006 πανηγύρισε η Νιουκάστλ. Οι «καρακάξες» νίκησαν 4-2 στην παράταση τη Μπλάκμπερν στο «Ίγουντ Παρκ» στον επαναληπτικό του γ’ γύρου και πήραν το εισιτήριο για τη φάση των «32» της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσουν εντός έδρας τη Γουότφορντ.

Οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές, αφού ο βασικός στόχος τους είναι η παραμονή στην Premier League, προηγήθηκαν μόλις στο 56ο δευτερόλεπτο με τον Λόνγκσταφ και στο 22’ έδειξαν να απλοποιούν τα πράγματα με τον Ρόμπερτς, που έκανε το 0-2. Όμως, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, μειώνοντας αρχικά με τον Άμστρονγκ (33’) και εν συνεχεία ισοφαρίζοντας στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με τον Λέχιναν.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Νιουκάστλ διαμαρτυρήθηκε δικαιολογημένα στο 61’ για πέναλτι σε ανατροπή του Ζοσέλου από τον Λέχιναν, ενώ στο 69’ είχε δοκάρι με τον Χάιντεν. Τίποτε δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση. Εκεί μίλησε η μεγαλύτερη εμπειρία των παικτών του Ράφα Μπενίτεθ, καθώς στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου πέτυχαν τρίτο γκολ με τον Ζοσέλου και στο 106’ ο Πέρες διαμόρφωσε το τελικό 2-4.

Μεγάλο ματς έγινε και στο «Μπριτάνια». Η Σριούσμπερι παρότι αγωνίζεται στη League One,πέτυχε μια απίστευτη ανατροπή και πρόκριση επί της Στόουκ, μολονότι η δεύτερη αγωνίζεται στην Championship και προηγήθηκε μάλιστα με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο με ισάριθμα γκολ του Κάμπελ. Στην επανάληψη και σε διάστημα δέκα λεπτών (71’-81’), οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν τρία γκολ με τους Μπόλτον, Οκεναμπίρι (πέναλτι), Λορέν και πήραν τη νίκη με 3-2, που τους στέλνει στη φάση των «32», όπου θα αντιμετωπίσουν εντός έδρας τη Γουλβς.

Στην επόμενη φάση προκρίθηκε και η Σέφιλντ Γουένσντεϊ, που επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της Λούτον. Το «χρυσό» γκολ πέτυχε στο 46’ ο Νουχίου. Επόμενος αντίπαλος θα είναι η Τσέλσι, με την οποία θα κοντραριστεί στο Λονδίνο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ