Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κακαρούδης: «Να μας γίνει παράδειγμα η νίκη επί της Βαλένθια»

Ιδιαίτερα χαρούμενος για την μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Βαλένθια εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Κώστας Κακαρούδης, που μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ήττα από τον Άρη και τον αποκλεισμό από τον Φάρο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έλληνας παίκτης:

Για το αν υπάρχει πιο αλλοπρόσαλλη ομάδα από τον ΠΑΟΚ: «Τα αποτελέσματα δείχνουν πως όχι».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ έχασε από τον Φάρο αλλά κέρδισε την Βαλένθια: «Αυτό δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε εύκολα. Αν μπορούμε να βρούμε 2-3 στοιχεία, καθαρά αγωνιστικά, είναι πως για να κερδίσεις μια ομάδα πρέπει να είσαι και σε καλή μέρα. Ας πούμε με το Φάρο ήμασταν σε πολύ κακή μέρα έξω από την γραμμή των τριών πόντων ενώ χθες σε όλα τα επίπεδα ήμασταν γενικά καλοί. Η ήττα από τον Φάρο μας έχει πειράξει πάρα πολύ όλους μας.  Αν παίζαμε 100 φορές με τον Φάρο, τις 99 θα κερδίζαμε και μία θα χάναμε. Έτυχε αυτή και χάσαμε. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω. Κοιτάμε μπροστά. Συνεχίζουμε. Η χθεσινή νίκη είναι τεράστια. Δεν ξέρω αν ο κόσμος γνωρίζει τι εστί Βαλένθια φέτος. Έχει νικήσει Μπαρτσελόνα και Ρεάλ εκτός και είχε μόνο δύο ήττες από την Λιμόζ (σ.σ. πριν παίξει με τον ΠΑΟΚ). Θα πρέπει να πάρουμε αυτό το ματς σαν παράδειγμα και να πάρουμε όλα τα θετικά που είχε αυτό το παιχνίδι. Να δουλέψουμε πάνω σε αυτά, να κρατήσουμε ό,τι θετικό είχαμε και να προσπαθήσουμε να το εφαρμόσουμε σε όλα τα παιχνίδια της σεζόν».

Για το θέμα της πρόκρισης: «Πρέπει να κερδίσουμε την Λιμόζ και να χάσει η Βαλένθια από την Όλντενμπουργκ. Οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ μας, αλλά πότε ήταν; Και για να περάσουμε στους 32, οι πιθανότητες δεν ήταν υπέρ μας αλλά τα καταφέραμε στην τελευταία αγωνιστική».

Για το ότι φαίνεται πως ο ΠΑΟΚ δεν τα καταφέρνει όταν έχει τον ρόλο του φαβορί: «Ίσως το άγχος του φαβορί να φαίνεται ότι είναι μια αλήθεια αλλά επειδή εγώ ζω μέσα στην ομάδα και μέσα στην καθημερινότητά της, δεν νομίζω πως είναι θέμα άγχους. Όλα τα παιδιά προσπαθούν για το καλύτερο. Μπορεί να μην είμαστε η ομάδα με το μεγαλύτερο μπάτζετ και τους καλύτερους παίκτες του κόσμου αλλά δεν είμαστε και η ομάδα με τους χειρότερους παίκτες του κόσμου. Οι 12-13 παίκτες που είμαστε στον ΠΑΟΚ, πονάμε για την ομάδα και θα ματώσουμε την φανέλα. Είχαμε 2-3 γκέλες που πονέσανε πολύ. Χάσαμε όμως από τον Ολυμπιακό στην παράταση και χάσαμε στο τέλος από τον Παναθηναϊκό. Σίγουρα τον κόσμο τον νοιάζει η νίκη και η ήττα».

Για την παρουσία του ίδιου και των άλλων παικτών στον ΠΑΟΚ: «Το να είσαι παίκτης του ΠΑΟΚ, είναι για μένα μεγάλη τιμή. Δεν νομίζω να υπήρχε παίκτης στην ομάδα που να μην είχε μεγαλύτερη οικονομικά πρόταση. Όλοι είναι στην ομάδα γιατί θέλουν και χαίρονται να είναι στον ΠΑΟΚ. Προσπαθούν για το καλύτερο για τον ΠΑΟΚ».

Για την ήττα από τον Άρη: «Ήταν πολύ κακή ήττα. Φάνηκε στο δεύτερο ημίχρονο πως είχαμε έλλειψη συγκέντρωσης. Χάσαμε πολλά αμυντικά ριμπάουντ. Ίσως υπήρχε και κούραση. ήταν ένα αποτέλεσμα άσχημο για εμάς και για τον κόσμο που τον απογοητεύσουμε. Πρώτη φορά φέτος βρέθηκε τόσο μαζικά στο γήπεδο».

Για τον στόχο του ΠΑΟΚ: «Ο στόχος είναι να κερδίσουμε όσο περισσότερα ματς μπορούμε και να παρουσιαστούμε έτοιμοι στα πλέι οφ. Όλα εκεί κρίνονται και θέλουμε να πλασαριστούμε όσο ψηλότερα γίνεται. Το πλεονέκτημα έδρας είναι σημαντικό αλλά σε έναν αγώνα γίνονται όλα. Εμείς θα πάμε να νικήσουμε σε οποιαδήποτε έδρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ