Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ζωντανή για πρόκριση η Γεωργία του Ζούρου, περιμένει… δώρο από την Ελλάδα

Ένα καλάθι του Γκιόργκι Σερμαντίνι στα 0,3″ για το φινάλε χάρισε σπουδαία εντός έδρας νίκη στην παράταση για την Γεωργία σε βάρος του Ισραήλ (71-69). Δώρο της Ελλάδας απέναντι στην Σερβία θέλει η ομάδα του Ηλία Ζούρου.

Πιο συγκεκριμένα, χαρακτήρα τελικού είχε το παιχνίδι στο «Sports Palace Tbilisi» ανάμεσα στις δύο ομάδες που κυνηγούν την Σερβία για το τρίτο εισιτήριο του 11ου ομίλου για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας.

Γεωργία και Ισραήλ χρειάστηκαν το επιπλέον πεντάλεπτο της παράτασης για να λύσουν τις διαφορές του με τον πρώην σέντερ του Ολυμπιακού, Γκιόργκι Σερμαντίνι, να δίνει την πολύτιμη νίκη με καλάθι στο τέλος για να στείλει την ομάδα του στο 5-5.

Διπλό της Ελλάδας κόντρα στην Σερβία στο Βελιγράδι θέλει η ομάδα των Ζούρου, Λημνιάτη.

Πρώτος σκόρερ για τους Γεωργιανούς ο Μπιτάτζε με 18 πόντους και 7 ριμπάουντ, με τον έτερο σέντερ Σερμαντίνι να έχει 8 πόντους και 11 «σκουπίδια». Από πλευράς Ισραήλ (4-6) ο πρώην άσος του Άρης Τζέικ Κόεν είχε 22 πόντους (8ριμπ.), με τον Ταμίρ Μπλατ να μετρά 8 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 9-11, 34-30, 50-49, 64-64 (παρ.), 71-69

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ