Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μπάρκας: «Βασικός μας στόχος το Κύπελλο»

Την άποψη του πως ο Ατρόμητος θα παλέψει μέχρι τέλους την είσοδό του στην πεντάδα του πρωταθλήματος εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Βασίλης Μπάρκας, που επίσης τόνισε πως το Κύπελλο αποτελεί βασικό στόχο για την ομάδα του Περιστερίου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε παίκτης του Ατρόμητου στον ΣΠΟΡ FM 94,6:

Για το χθεσινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: «Δεν είναι κάτι συγκεκριμένο που μου έκανε εντύπωση. Ο ΠΑΟΚ είναι μία μεγάλη ομάδα. Περιμέναμε να πιέσει από την αρχή, όμως στη συνέχεια κάναμε το παιχνίδι μας και ισορροπήσαμε το παιχνίδι. Στο δεύτερο ήμασταν καλύτεροι εμείς, βάλαμε το γκολ και θα μπορούσαμε να βάλουμε και άλλο γκολ. Πάντα φοβάσαι ένα παιχνίδι, ειδικά αν είναι εκτός έδρας και απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα. Το μόνο που θέλουμε πλέον είναι στο χέρι μας να κάνουμε αυτό που πρέπει».

Για την πρώτη του συμμετοχή σε ενδεκάδα πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο: «Δεν είναι το πιο εύκολο να παίζεις στην Τούμπα στο πρώτο σου παιχνίδι. Είχα ρυθμό από τα παιχνίδια στο Κύπελλο που είχα παίξει. Πίστεψε ο κόουτς σε εμένα και θέλησα να του ανταποδώσω την εμπιστοσύνη».

Για τη μεγαλύτερη πρόκληση που έχει ένας τερματοφύλακας: «Οι προκλήσεις είναι πάρα πολλές, αφού δεν έχει περιθώρια λάθους. Κάθε λάθος μπορεί να κοστίσει. Πρέπει να κατευθύνεις τους αμυντικούς σου, να κατευθύνεις όλη την ομάδα από πίσω. Υπάρχουν όμως και πολλές ευθύνες».

Για την ατμόσφαιρα στην Τούμπα και τα συναισθήματα που βγάζουν: «Δεν κοιτούσα τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Κοιτούσα τι θα κάνω εγώ και οι συμπαίκτες μου. Θέλουμε να βλέπουμε τη δική μας απόδοση. Μπήκαμε με τα παιδιά στα αποδυτήρια και συζητήσαμε με τα παιδιά και είπαμε πως δεν μπορούμε να χάσουμε. Και έτσι έγινε, μπήκαμε και πήραμε την ισοπαλία».

Για τη φετινή πορεία του Ατρόμητου σε σχέση με την περσινή σεζόν: «Δεν είμαι ο κατάλληλος να σας απαντήσω σε ένα τέτοιο ζήτημα. Δεν πιστεύω ότι μας λείπει κάτι. Απλά δεν έρχονται τα αποτελέσματα. Έχουμε χάσει αρκετούς αγώνες στο τέλος και αυτό μας έριξε στο τέλος. Σιγά-σιγά ανεβαίνουμε και όλα θα πάνε καλά».

Για τους στόχους που έχουν θέσει οι Περιστεριώτες μέχρι το τέλος της σεζόν: «Είναι ένας δύσκολος στόχος. Ακούγεται λίγο τρελό, αλλά αν χάσεις αυτό το κίνητρο, έχουν χαθεί όλα. Σίγουρα το Κύπελλο για τον Ατρόμητο είναι ένας από τους βασικούς του στόχους. Από τη στιγμή που είμαστε εκτός πεντάδας, το Κύπελλο είναι βασικός μας στόχος».

Για τον τερματοφύλακα που θαυμάζει: «Μου αρέσει πάρα πολύ ο Νόιερ».

Για τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται περισσότερη βελτίωση: «Όλα θέλουν δουλειά. Δεν έχω κάτι τέλειο ή κάτι χάλια. Χρειάζεται να δουλέψω για να πάω στο επόμενο επίπεδο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ