Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απορρίπτεται η προσφυγή της Σπόρτινγκ στη FIFA εναντίον Ολυμπιακού και Ποντένσε

Μπορεί η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας να έχει προσφύγει στην Επιτροπή Επίλυσης Διαφορών της FIFA, ζητώντας αποζημίωση ύψους 60 εκατ. ευρώ από τον Ολυμπιακό για τον Ντάνιελ Ποντένσε, ωστόσο εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να δεχθεί ένα μεγάλο «άκυρο» από την παγκόσμια ομοσπονδία.

Για την ακρίβεια θα δεχθεί το δεύτερο «χαστούκι», καθώς ήδη η FIFA ενημέρωσε τους Πορτογάλους ότι από τη στιγμή που υπάρχει δικαστική διαδικασία στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της χώρας της Ιβηρικής Χερσονήσου και όχι στο CAS, η ίδια είναι αναρμόδια να πάρει θέση.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Δευτέρα (22/10) η Σπόρτινγκ έλαβε επίσημη έγγραφο της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, σύμφωνα με το οποίο καμία επιτροπή της FIFA δεν μπορεί να επέμβει, ούτε καν να εκφέρει επίσημη άποψη για την υπόθεση της μονομερούς λύσης συμβολαίου του Ζέλσον Μαρτίνς και της μετακίνησής του στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Υπόθεση για την οποία οι Πορτογάλοι ζητούν 105 εκατομμύρια ως αποζημίωση πλέον των τόκων.

Τα «λιοντάρια» έχουν δέκα μέρες να απαντήσουν στο έγγραφο της παγκόσμιας ομοσπονδίας, το οποίο εστάλη μετά από ενδελεχή ανάλυση όλων των εγγράφων που έστειλε η Σπόρτινγκ, η Ατλέτικο και ο ποδοσφαιριστής.

Μάλιστα, παράλληλα με τον έλεγχο των εγγράφων, η FIFA είχε και επίσημη αλληλογραφία με το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Πορτογαλίας, από όπου ενημερώθηκε για την παράλληλη έρευνα που διεξάγεται από τα αρμόδια όργανα της χώρας.

Για αυτόν τον λόγο αποφάσισε να μην πάρει θέση, να μην σχολιάσει και φυσικά να μην εκδικάσει την υπόθεση, επιθυμώντας να αποφύγει μία πιθανή προσπάθεια της Σπόρτινγκ να επιλέξει τη δικαστική απόφαση που θα τη βόλευε περισσότερο. Εξάλλου, η διαδικασία που θα ακολουθήσουν τα δύο δικαστήρια, αλλά και οι κανονισμοί είναι κοινά.

Πλέον, η υπόθεση του Μαρτίνς γύρισε στα πορτογαλικά δικαστικά όργανα, όπου ήδη υπάρχουν δύο καταδικαστικές αποφάσεις για τα «λιοντάρια». Και το ίδιο θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα συμβεί εντός των επόμενων ημερών και με την περίπτωση του Ποντένσε.

Έτσι, η από τις 7 Αυγούστου 2018 προσφυγή της Σπόρτινγκ στη FIFA εναντίον Ολυμπιακού και Ποντένσε αναμένεται να μην γίνει αποδεκτή από την Επιτροπή Επίλυσης Διαφορών της FIFA, απόφαση που θα αποτελέσει μία ακόμη σημαντική νίκη των Πειραιωτών εναντίον των απαιτήσεων των Πορτογάλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ