Μετάβαση στο περιεχόμενο

Formula 1: Περήφανος ο Χάμιλτον, απογοητευμένος ο Φέτελ, τα έβαλε με… όλους ο Φερστάπεν

Ο Λιούις Χάμιλτον, που χρειάζεται πλέον οκτώ βαθμούς στο Όστιν, δείχνει σίγουρος πρωταθλητής μετά τη νίκη του στη Σουζούκα, τέσσερα Grand Prix πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος στη Formula 1.

«Η ομάδα έδειξε τη δύναμή της με το 1-2. Όλη η ομάδα δούλεψε πολύ σκληρά και δημιούργησε αυτό το… θηρίο. Είμαι περήφανος που βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα. Τρέχω τόσα χρόνια, αλλά νιώθω σαν να είναι η πρώτη μου φορά. Η Σουζούκα είναι η κορυφαία πίστα στη Formula 1, δεν ξέρω γιατί δεν φτιάχνονται πλέον τέτοιες πίστες. Θέλουμε το καλύτερο δυνατό και στο Όστιν», τόνισε ο Βρετανός πιλότος της Mercedes.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ δήλωσε ξεκάθαρα απογοητευμένος από την έκτη θέση στη Σουζούκα.

«Είναι πολύ δύσκολη η θέση μας. Δεν ξέρω. Είναι έμπνευση οι άνθρωποι της ομάδας που έχουν πάντα κίνητρο. Η ψυχολογία μας δεν έχει καμφθεί. Σίγουρα είναι δύσκολο, αλλά τι έχουμε να χάσουμε. Θα κάνουμε το παν μέχρι το τέλος. Αντιμετωπίσαμε πολλά σκ…α, αλλά δεν γίνεται να έχουμε περισσότερα προβλήματα τώρα», τόνισε ο Γερμανός πιλότος της Ferrari, στον οποίο ίσως και να μην αρκούν τέσσερις νίκες ως το τέλος.

Για τη σύγκρουση με τον Φερστάπεν είπε: «Προσπαθούσα να τον προσπεράσω. Μόλις με είδε αμύνθηκε, αλλά είχα πάρει την εσωτερική. Θεωρώ πως ο Μαξ προσπαθεί να πιέσει όταν δεν πρέπει να το κάνει. Δείτε τι συνέβη και με τον Κίμι. Δεν μετανιώνω για την κίνηση που έκανα».

Ο Μαξ Φερστάπεν τερμάτισε τρίτος στη Σουζούκα, αλλά θεωρεί πως κάποια λάθη και αποφάσεις τού στέρησαν κάτι καλύτερο. «Δεν μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο μετά τη ζημιά που έπαθα», δήλωσε ο πιλότος της Red Bull.

Μιλώντας για τη σύγκρουσή του στον πρώτο γύρο με τον Κίμι Ραϊκόνεν και την ποινή πέντε δευτερολέπτων που του επιβλήθηκε, είπε: «Φρέναρα και έκανα το παν για να παραμείνω στην πίστα. Ο Κίμι επέλεξε λάθος λωρίδα. Η ποινή που μου επιβλήθηκε είναι αστεία, αλλά καταφέραμε να το ξεπεράσουμε».

Όσο για τη σύγκρουση με τον Σεμπάστιαν Φέτελ στον όγδοο γύρο, δήλωσε: «Δεν μπορείς να κάνεις προσπέραση σε εκείνη τη γωνία. Του έδωσα αρκετό χώρο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ