Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η μπάλα τιμώρησε την ΑΕΚ! Αντί για το 3-2 έγινε το 2-3 στο μοναδικό σουτ της Μπενφίκα στο β’ μέρος!

Η ΑΕΚ έκανε την ανατροπή, έβαλε στο καναβάτσο τη Μπενφίκα και από το πουθενά αντί να γίνει το 3-2 με τον Κλωναρίδη, ο Άλφα Σεμέδο στο μοναδικό σουτ των Πορτογάλων στο β’ μέρος έγραψε το 2-3 που φέρνει την Ένωση στο μηδέν. Και πλέον οι πιθανότητες πρόκρισης έστω και στο Europa λιγοστεύουν…

Αδίκησε την προσπάθειά της η ομάδα του Ουζουνίδη που έδειξε χαρακτήρα στο β’ ημίχρονο, στο οποίο οι Πορτογάλοι έπαιζαν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ρούμπεν Ντίας στο 45’+3′).

Tο 0-1 έγινε υπερβολικά γρήγορα. Μόλις στο έκτο λεπτό ο Φερνάντες έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Μπάρκας απέκρουσε και ο Σεφέροβιτς από κοντά πλάσαρε στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα.

Αυτόματα, το άγχος κυρίευσε την Ένωση και η αυτοπεποίθηση άρχισε να χαρακτηρίζει τις κινήσεις των παικτών της Μπενφίκα που για τα επόμενα δέκα λεπτά έκαναν ό,τι ήθελαν στο ΟΑΚΑ με αποτέλεσμα στο 15′ να γίνει το 0-2 όταν ο Γκριμάλντο βγήκε στην πλάτη της κιτρινόμαυρης άμυνας και αφού o Mπακασέτας τον έχασε τελείως και με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Από εκείνο το σημείο και μετά η ΑΕΚ ισορρόπησε και σε συνδυασμό με το ταυτόχρονο κατέβασμα ταχύτητας της Μπενφίκα κατάφερε να διεκδικήσει με αξιώσεις το γκολ. Δεν κατάφερε να το πετύχει όμως κυρίως εξαιτίας του εξαιρετικού Βλαχοδήμου, που νίκησε τον Χουλτ και τον Μπακασέτα σε δυο τετ-α-τετ.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντίας έκανε ένα… δολοφονικό μαρκάρισμα στον Πόνσε και είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα στο ματς με αποτέλεσμα η Μπενφίκα να μείνει με δέκα παίκτες.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την ΑΕΚ αποφασισμένη να πιέσει και να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα. Στο 53ο λεπτό, ο Σιμόες έβγαλε έξυπνη κάθετη στον Χουλτ, ο οποίος μπήκε μέσα στην περιοχή και με παράλληλο γύρισμα έδωσε την ευκαιρία στον Κλωναρίδη να μειώσει σε 1-2. 

Μέσα σε δύο λεπτά οι “κιτρινόμαυροι” άγγιξαν την ισοφάριση, όταν στην κάθετη του Μπακασέτα ο Πόνσε βγήκε απέναντι από τον Βλαχοδήμο με τον Έλληνα τερματοφύλακα να προλαβαίνει τη μπάλα με σωτήριο τάκλιν. 

Η πίεση της ‘Ενωσης ήταν ασφυκτική και κάθε επίθεση ήταν και ευκαιρία για γκολ και στο 63ο λεπτό από τη σέντρα του Μπακασέτα στο δεύτερο δοκάρι ο Οικονόμου πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά και από κοντά ο Κλωναρίδης ισοφάρισε σε 2-2. 

Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη άγγιξαν την ανατροπή στο 73′, όταν από την μαγική κάθετη του Μπακασέτα, ο Κλωναρίδης βρέθηκε απέναντι από τον Βλαχοδήμο, ο οποίος με σπουδαία επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ το πλασέ του. Θα μπορούσε ο επιθετικός της ΑΕΚ να σιγουρέψει το γκολ δίνοντας την μπάλα στον Γιακουμάκη που ήταν δίπλα του και απλά θα έσπρωχνε τη μπάλα στα άδεια δίχτυα. 

Και αντί για το 3-2 στο αμέσως επόμενο λεπτό έγινε το 2-3, όταν από λάθος στη μεσαία γραμμή ο Σεμέδο πήρε τη μπάλα και με σουτ από περίπου 25 μέτρα νίκησε τον Μπάρκα στο πρώτο και τελευταίο σουτ των Πορτογάλων στο β’ μέρος!

Αυτό ήταν! Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να επανέλθει και στα περίπου 20 λεπτά που παίχθηκαν στη συνέχεια δεν δημιούργησε κάποια ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Έτσι η Μπενφίκα έφυγε με το διπλό από το ΟΑΚΑ.

Και μέσα σ’ όλα τ’ άλλα η κακοδαιμονία συνεχίστηκε για την Ένωση, αφού Πόνσε και Οικονόμου αποχώρησαν τραυματίες,

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου (68′ Τσόσιτς), Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες (79′ Γκάλο), Γαλανόπουλος, Μπακασέτας, Κλωναρίδης, Μάνταλος, Πόνσε (60′ Γιακουμάκης). 

Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Αλμέιδα, Ρουμπέν Ντίας, Χερμάν Κόντι, Γκριμάλντο,Πίζι (62′ Σεμέδο), Φέισα, Γκέντσον, Σαλβιο (46′ Λέμα), Σεφέροβιτς, Ράφα Σίλβα (83′ Σέρβι).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ