Μετάβαση στο περιεχόμενο

MOTO GP: Άνετη νίκη για τον Ντοβιτσιόζο στο Σαν Μαρίνο

Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο πήρε τεράστια νίκη στο Σαν Μαρίνο, αφήνοντας πίσω του τον Μαρκ Μάρκεθ που του… χάρισε τη δεύτερη θέση ο απρόσεκτος Χόρχε Λορένθο. Το βάθρο συμπλήρωσε ο εντυπωσιακός Καλ Κράτσλοου.

Ο Ιταλός αναβάτης βρέθηκε δεύτερος με μια εκπληκτική εκκίνηση και μετά τους πρώτους γύρους, προσπέρασε τον team-mate του και χάθηκε στο… βάθος, παίρνοντας παλικαρίσια την ενδέκατη νίκη της καριέρας του στο Moto GP και έκτη φετινή για τη Ducati, όσες έχει δηλαδή και η Honda.

Τα πράγματα για την «κόκκινη» θα μπορούσαν να είχαν μετατραπεί από εκπληκτικά σε ιδεατά, αλλά ο Λορένθο τα έκανε μεγαλοπρεπώς… μαντάρα. Έπειτα από μεγάλη «μάχη» με τον Μάρκεθ και πάνω που είχε αρχίσει να φαίνεται πως θα κέρδιζε τον Ισπανό της Honda και θα τερμάτιζε δεύτερος, έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του στην είσοδο μίας στροφής, με αποτέλεσμα να πέσει και να χάσει πάρα πολύ χρόνο, βγαίνοντας εκτός βαθμών.

Κάπως έτσι, ο πολύ πιο «μυαλωμένος» φέτος Μαρκ Μάρκεθ «είπε» ένα θερμότατο «muchas gracias» μέσα από το κράνος του, πήρε τη δεύτερη θέση και ουσιαστικά τελείωσε από το τώρα το πρωτάθλημα, καθώς η διαφορά του στη βαθμολογία από τον δεύτερο πήγε πλέον στους 67 βαθμούς.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο σταθερότατος Καλ Κράτσλοου που συνεχίζει και το 2018 να παίρνει το καλύτερο που μπορεί από τη δορυφορική Honda, με τους Ρινς, Βινιάλες, Πεντρόσα, Ρόσι, Ιανόνε, Μπαουτίστα και Ζαρκό να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Αναλυτικά η βαθμολογία των αναβατών:

1) Μάρκεθ 221

2) Ντοβιτσιόζο 154

3) Ρόσι 151

4) Λορένθο 130

5) Βινιάλες 124

6)  Κράτσλοου 119

7) Ζαρκό 110

8) Πετρούτσι 110

9) Ιανόνε 92

10) Ρινς 79

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ