Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περνάει στην αντεπίθεση ο Ποντένσε, ζητάει αποζημίωση από τη Σπόρτινγκ!

Όταν ο Ολυμπιακός πήρε την απόφαση να ξεκινήσει συζητήσεις για την απόκτηση του Ντάνιελ Ποντένσε, έλαβε όλες τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις από τα αρμόδια όργανα της Πορτογαλίας και την UEFA πως η μονομερής καταγγελία του συμβολαίου του 22χρονου ποδοσφαιριστή με τη Σπόρτινγκ είναι απολύτως νομότυπη και πως ο ίδιος μπορεί να αγωνιστεί σε ομάδα της αρεσκείας του, δίχως περιορισμούς.

Αυτό, μάλιστα, επιβεβαιώθηκε και από την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της πορτογαλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, η οποία επέτρεψε στους Πειραιώτες όχι μόνο να αποκτήσουν τον Ποντένσε, αλλά και να τον δηλώσουν κανονικά στη λίστα τους για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, παρά τη δικαστική εκκρεμότητα που συνεχίζει να υφίσταται, με την ομάδα της Λισσαβόνας να διεκδικεί αποζημίωση από τον Ολυμπιακό.

Αυτό που δεν ήταν γνωστό μέχρι σήμερα, ωστόσο, είναι ότι ο Ποντένσε όχι μόνο κατήγγειλε μονομερώς το συμβόλαιό του με τα «λιοντάρια», αλλά παράλληλα διεκδικεί και χρήματα από το προηγούμενο συμβόλαιό του! Βάζοντας την πρώην ομάδα σε θέση κατηγορούμενου και προκαλώντας της κι άλλα ζητήματα, καθώς με βάση την πρωτόδικη απόφαση για την ελευθερία του, δικαιούται να διεκδικεί αυτά τα χρήματα.

Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος ακραίος επιθετικός ζητάει από τη Σπόρτινγκ να του αποδώσει ποσό περίπου 580.000 ευρώ που προβλεπόταν στο συμβόλαιό του, αλλά και επιπλέον 250.000 € ως αποζημίωση. Παράλληλα, ακόμη τρεις ποδοσφαιριστές που έλυσαν μονομερώς τα συμβόλαιά τους, κινούνται δικαστικά εναντίον του συλλόγου. Ο Ζέλσον Μαρτίνς, ο οποίος πήγε ως ελεύθερος στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ζητάει 3,2 εκατ. ευρώ, ενώ ο άσος της Λιλ Ράφαελ Λεάο 540.000 ευρώ.

Η υπόθεση είναι περίπλοκη και η Σπόρτινγκ προσπαθεί με κάθε τρόπο να κερδίσει… κάτι από τους παραπάνω παίκτες, τους οποίους έχασε μετά την επίθεση των οπαδών της στο προπονητικό κέντρο του συλλόγου. Επίθεση για την οποία κατηγορείται ο πρώην πρόεδρος Μπρούνο ντε Καρβάλιο. Οι Πορτογάλοι έχουν προσφύγει στη FIFA και στο CAS, απαιτώντας από τους νέους συλλόγους των πρώην τους να τους αποδώσουν εξωφρενικά ποσά. Μάλιστα, για τον παίκτη των ερυθρόλευκων η Σπόρτινγκ ζητάει περίπου 60 εκατ. ευρώ!

Ο νέος πρόεδρος της Σπόρτινγκ Φρεντερίκο Βαραντάς δήλωσε ότι σκοπεύει να κυνηγήσει μέχρι τέλους την αποζημίωση που ζητάει η Σπόρτινγκ για τους ποδοσφαιριστές που έφυγαν, κάτι όμως που θεωρείται απίθανο να συμβεί, ειδικά μετά τις αποφάσεις που ήδη υπάρχουν από τα πορτογαλικά αρμόδια όργανα για τις συγκεκριμένες αποφάσεις.

Αξίζει, τέλος, να τονιστεί ότι ο Ποντένσε, ο Παλίνια, ο Μπρούνο Φερνάντες και ο Μπας Ντοστ είχαν τραυματιστεί από τα χτυπήματα των χούλιγκαν της Σπόρτινγκ. Μάλιστα, ο νυν παίκτης του Ολυμπιακού βρισκόταν εκείνη την περίοδο σε περίοδο ανάρρωσης από τον σοβαρό τραυματισμό του στον αστράγαλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ