Μετάβαση στο περιεχόμενο

MOTO GP: Ο Λορένθο πήρε τη νίκη στο Grand Prix της Αυστρίας

Μετά από μια εκπληκτική «μάχη» με τον Μαρκ Μάρκεθ, ο Χόρχε Λορένθο πήρε την τρίτη φετινή νίκη του, αφήνοντας πίσω του τον παγκόσμιο πρωταθλητή. Τρίτος ο Ντοβιτσιόζο, εκτός… λογικής εμφάνιση από τον Ρόσι.

Οι άνθρωποι της Ducati θα πρέπει να… χτυπιούνται που άφησαν τον Λορένθο να φύγει μέσα από τα… χέρια τους, καθώς μετά την ανακοίνωση της λήξης της συνεργασίας με τον πέντε φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, ο Ισπανός έχει πάρει «φωτιά», έχοντας κερδίσει τα τρία από τα τελευταία έξι Grand Prix!

Σήμερα στην Αυστρία, μάλιστα, ο Χόρχε ήταν απλά απολαυστικός. Μπορεί στην αρχή να είδε τον Μάρκεθ να φεύγει μπροστά και να ανοίγει μια μεγάλη διαφορά (1.2 δεύτερα), όμως από το μέσο του αγώνα και μετά και χάρη στην πίεση του Ντοβιτσιόζο, ανέβασε την απόδοσή του, πέρασε τον Μαρκ και πήρε μια τεράστια νίκη, ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Βέβαια, ο ουσιαστικός νικητής- έστω και… μακροπρόθεσμα- ήταν ο Μάρκεθ, ο οποίος χάρη στην εκπληκτική του Honda είναι πάντα ανταγωνιστικός και η δεύτερη θέση του τον έφερε στο +59 από τον δεύτερο Ρόσι. Είναι σαφές, λοιπόν, πως και ο φετινός τίτλος θα καταλήξει στα δικά του χέρια.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο θριαμβευτής του Μπρνο Αντρέα Ντοβιτσιόζο, ο οποίος έμεινε εμφανώς από λάστιχο από ένα σημείο και μετά και δεν μπορούσε ν’ ακολουθήσει τους δύο πρώτους.

Κράτσλοου, Πετρούτσι, Ρόσι, Πεντρόσα, Ρινς, Ζαρκό και Μπαουτίστα συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα, από την οποία απουσίαζε ο Μάβερικ Βινιάλες, επιβεβαιώνοντας την κάκιστη κατάσταση της M1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ