Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το Μαυροβούνιο στον τελικό, με Ουγγαρία για το μετάλλιο η Εθνική μας

Το ζευγάρι του τελικού του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο των Ανδρών έγινε γνωστό μετά το τέλος και του δεύτερου ημιτελικού. Η Σερβία θα αντιμετωπίσει το Σάββατο το Μαυροβούνιο, το οποίο επιβλήθηκε με 8-5 επί της Ουγγαρίας.

Ο αγώνας ήταν ντέρμπι στη μεγαλύτερη διάρκεια του. Μεγάλο ρόλο έπαιξαν οι άμυνες των ομάδων και οι τερματοφύλακες, με τους Στσεπάνοβιτς και Νάγκι να κάνουν πολλές αποκρούσεις.

Το πρώτο οκτάλεπτο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 2-2, με το Μαυροβούνιο χάρη σε ένα τέρμα του Ντάρκο Μπργκούλιαν 33” πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου να πηγαίνει προηγούμενο στο ημίχρονο με 4-3.

Ο Ντάρσκο Μπργκούλιαν έδωσε αέρα δύο τερμάτων στους τυπικά γηπεδούχους, με τον Μάνχερτζ να απαντά για την Ουγγαρία. Έτσι, με την ολοκλήρωση του τρίτου οκταλέπτου το Μαυροβούνιο ήταν μπροστά στο σκορ με 5-4.

Ο Χοσνιάκι στην πρώτη επίθεση της Ουγγαρίας στην τέταρτη περίοδο έφερε το ματς στα ίσα, αλλά το Μαυροβούνιο έτρεξε ένα επί μέρους 3-0 και έφτασε στη μεγάλη νίκη με 8-5.

Έτσι, το Μαυροβούνιο θα αντιμετωπίσει τη Σερβία στο μεγάλο τελικό, ενώ η Εθνική μας θα τεθεί αντιμέτωπη με την Ουγγαρία στη μάχη για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου (Σάββατο, 17.15).

Μαυροβούνιο – Ουγγαρία 8-5

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-1, 1-1, 3-1.

Μαυροβούνιο: Ντράσκο Μπργκούλιαν 1, Ντάρκο Μπργκούλιαν 1, Μ. Γιάνοβιτς 1, Ν. Γιάνοβιτς 2, Βούκσεβιτς 1.

Ουγγαρία: Χοσνιάσκι 1, Μάνχερτζ 2, Ντένες Βάργκα 2.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ