Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ολλανδία-Ουγγαρία ο τελικός των γυναικών

Η Ολλανδία με την Ουγγαρία θα διεκδικήσουν τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης πόλο στις γυναίκες.

Στον πρώτο χρονικά ημιτελικό μεταξύ Ολλανδίας και Ισπανίας (που ήταν και το ζευγάρι του τελικού το 2014 στη Βουδαπέστη) οι «τουλίπες» κατάφεραν να εκθρονίσουν τις πρωταθλήτριες Ευρώπης του 2014 σε μια αναμέτρηση – θρίλερ που κρίθηκε στα πέναλτι.

Οι Ολλανδέζες κατάφεραν να έχουν το προβάδισμα, με τις Ισπανίδες να τις ακολουθούν και να ισοφαρίζουν διαρκώς μέχρι το τελικό 9-9 της κανονικής διάρκειας, με την Ορτίθ να διαμορφώνει το τελικό σκορ με γκολ στην κόντρα. Στα τέσσερα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης καμία ομάδα δε μπόρεσε να σημείωσει κάποιο τέρμα με την αναμέτρηση να οδηγείται στα πέναλτι.

Στη διαδικασία παρά το πρώτο χαμένο πέναλτι της Κλάασεν οι Ολλανδέζες πήραν την πρόκριση στον μεγάλο τελικό με την Άαρτς να αποκρούει τα χτυπήματα των Εσπάρ και Πένια.

Στον δεύτερο χρονικό ημιτελικό η Ουγγαρία επικράτησε 10-5 της Ιταλίας και θα παίξει στον τελικό της διοργάνωσης. Οι Μαγυάρες κατάφεραν διαφορά τριών τερμάτων με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου με τις Ιταλίδες να μη μπορούν να ακολουθήσουν.

Για την Ολλανδία είναι ο τρίτος διαδοχικός τελικός μεγάλης διοργάνωσης μετά το Ευρωπαϊκό του 2014 και το Παγκόσμιο του 2015 στο Καζάν. Η Ολλανδία θα διεκδικήσει τον πέμπτο τίτλο στην ιστορία της και αν τα καταφέρει θα φτάσει την Ιταλία στην κορυφή της λίστας με τίτλους πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Από την άλλη η Ουγγαρία θα διεκδικήσει το τρίτο της χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι είναι η Εθνική ομάδα με τους περισσότερους χαμένους τελικούς αφού μετράει πέντε ασημένια μετάλλια.

Να σημειωθεί ότι εκτός από τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης το χρυσό μετάλλιο δίνει και το απευθείας εισιτήριο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, με τη νικήτρια ομάδα να αποφεύγει την ψυχοφθόρο διαδικασία του προ Ολυμπιακού τουρνουά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ