Μετάβαση στο περιεχόμενο

“Αγκάθι” τα μεγάλα συμβόλαια

Παραμένει στον αέρα η μοίρα του Παναθηναϊκού μέχρι να διασφαλιστεί οριστικά το ιδιοκτησιακό καθεστώς του με την επικείμενη, πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αλλαγή σελίδας του.

Και ναι μεν υπάρχει χρόνος ακόμη μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και να βγει λευκός καπνός, ωστόσο η αλήθεια είναι πως τα περιθώρια για το χτίσιμο μιας ομάδας που θα διέπεται, τουλάχιστον, από υγεία και αξιοπρέπεια σε όλους τους τομείς της, όσο πάνε και στενεύουν. 

Προβλήματα εντοπίζονται ουκ ολίγα και ένα από αυτά είναι η διαχείριση των πιο ακριβοπληρωμένων ποδοσφαιριστών της που, εκ των πραγμάτων, δεν μπορεί να μετατεθεί για τα τέλη Ιουνίου, όπως τυχόν άλλες υποθέσεις της εταιρείας. Με κάποιους από αυτούς μάλιστα ήδη, είτε να μην έχουν διάθεση να περιμένουν επειδή έχουν κάτι άλλο στο μυαλό, είτε να εμφανίζονται κουρασμένοι και απηυδισμένοι μαζί από την όλη ζοφερή-αβέβαιη ατμόσφαιρα, παρ’ ότι διατηρούν εν ισχύ συμβόλαιο.

Με βάση συνεπώς τον μνημονιακό προγραμματισμό από τον οποίο πολύ δύσκολα θα ξεφύγει η ΠΑΕ, οι Λουτσιάνο (550.000 ευρώ προβλέπει η ετήσια σύμβασή του), Μουνιέ (400.000 ευρώ), Ινσούα (250.000 ευρώ), Γιόχανσον (250.000 ευρώ) και Άλτμαν (200.000 ευρώ) θα κληθούν στο εξής είτε να δεχτούν δραματική μείωση στις αποδοχές τους, είτε να λύσουν το συμβόλαιο τους. Μάλιστα ο πρώτος μιλώντας στους συμπαίκτες του, φέρεται να κατέστησε απολύτως σαφή την πρόθεσή του να… φύγει και να μην ξαναγυρίσει.

Ο νέος τεχνικός διευθυντής Νίκος Νταμπίζας θα κληθεί να μιλήσει κατ ιδίαν με όλους τους προαναφερθέντες. Και προφανώς θα επιχειρήσει, τους περισσότερους τουλάχιστον, να τους πείσει να αλλάξουν συμπεριφορά, περιγράφοντας μια -ει το δυνατόν- καλύτερη κατάσταση για το μέλλον του Παναθηναϊκού, με δεδομένες τις δυσκολίες, αλλά και με περισσότερη συνέπεια και δικαιοσύνη.

Έτσι κι αλλιώς ας μην λησμονείται πως κάθε αποχώρηση δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα αναπληρωθεί, επειδή φέτος θα ισχύσουν αυστηρότατοι περιορισμοί στις μεταγραφές του, λόγω της μη αδειοδότησης από την ΕΠΟ.

Γεγονός που σίγουρα θα τον αποδυναμώσει και που σε κάθε περίπτωση θα τον θέσει επικίνδυνα μακριά από μεγαλεπήβολους στόχους στη διάρκεια της χρονιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ