Μετάβαση στο περιεχόμενο

“Αν τους αφήσεις ελεύθερους θα σε σκοτώσουν”

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Σούλης Μαρκόπουλος μίλησε για το ματς με την Λιμόζ και ανέφερε το τι θα πρέπει να κάνει ο Δικέφαλος στον αγώνα της Τρίτης για την 2η αγωνστική του Last32 του Eurocup. Τι δήλωσαν οι Δέδας και Τέπιτς.

Για το παιχνίδι με την Λιμόζ που θα γίνει την Τρίτη στο “Παλατάκι” μίλησε ο Σούλης Μαρκόπουλος, λίγο πριν την έναρξη της προπόνησης της Δευτέρας.
 

Συγκεκριμένα είπε: “Ολα τα παιχνίδια αυτής της φάσης είναι δύσκολα, οι ομάδες είναι δυνατές. Υπάρχουν ομάδες που φτιάχτηκαν για να παίζουν στην Ευρωλίγκα. Πιστεύω πως η Λιμόζ είναι μια τέτοια ομάδα. Εχει καλούς παίκτες αλλά και κάποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της όπως έδειξε στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας. Θέλουμε να τους περιορίσουμε τον χρόνο που παίζουν καλά. Να μην τους δώσουμε ελεύθερο γήπεδο. Εχουν φοβερά προσόντα να φύγουν από το ένα γήπεδο στο άλλο. Είναι μια ομάδα που αν τους αφήσεις ελεύθερους θα σουτάρουν και μπορούν να σε σκοτώσουν. Είναι δυνατοί κάτω από το καλάθι. Θα πρέπει να μην τους αφήσουμε πολύ χώρο για να έχουμε καλή απόδοση και να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα”.

Για την αλλαγή προπονητή της Λιμόζ και αν αλλάξει τα πλάνα του ο ΠΑΟΚ: “Το θέμα είναι πως δεν ξέρουμε αν έχουν αλλάξει κάτι το ιδιαίτερο. Στο πρώτο ματς δεν άλλαξαν κάτι. Εμείς δεν αλλάζουμε τα πλάνα μας. Θα αντιμετωπίσουμε με τον ίδιο τρόπο την Λιμόζ”.

Για το αν μπορεί να υπολογίζει κανονικά τον Σχορτσανίτη που είχε ενοχλήσεις στη μέση: “Ελπίζουμε να είναι έτοιμος για να παίξει. Το πόσο θα αντέξει μέσα στο ματς, θα φανεί”.

Για το τι άλλαξε στην Λιμόζ σε σχέση με πέρυσι (σ.σ. Ο ΠΑΟΚ την αντιμετώπισε και την περασμένη σεζόν στο Eurocup): “Πέρυσι πήρε το πρωτάθλημα στην Γαλλία, τώρα είναι στο 8-8 στο πρωτάθλημα. Εχει καλύτερους παίκτες αλλά κάπου στην χημεία δεν έχουν βρεθεί ακόμη. Παίζει καλό μπάσκετ αλλά μετά κάπου χάνονται στο γήπεδο και αυτό έδινε πλεονέκτημα στους αντιπάλους της στην Ευρώλιγκα”.

Για το αν ο ΠΑΟΚ θα επικεντρωθεί σε κάποιον παίκτη της Λιμόζ, όπως για παράδειγμα στον Βέστερμαν: “Δεν μπορείς να συγκεντρωθείς σε έναν παίκτη. Δεν είναι μόνο ο Βέστερμαν. Εξάλλου δεν είναι ο βασικός παίκτης τους. Αν αφήσει κάτι ελεύθερο, θα το πληρώσεις. Ολους τους παίκτες θα τους αντιμετωπίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Ο Πέιν είναι πολύ καλός παίκτης για ν παίζει στους πρωταθλητές Γαλλίας”.

Δέδας: “Με τον ΜακΚάλεμπ ανεβαίνει η δυναμική της Λιμόζ”

Ο Γιώργος Δέδας τόνισε για τον εντός έδρας αγώνα της Τρίτης απέναντι στην Λιμόζ: “Ξέραμε ότι εφόσον περάσουμε στους «32» της διοργάνωσης, θα έρθουν ομάδες από την Ευρωλίγκα. Παίξαμε μαζί τους και πέρυσι και ξέρουμε κάποιους παίκτες τους. Δεν πάει καλά στο γαλλικό πρωτάθλημα στο οποίο δεν έχει σταθερότητα. Εχει πολλούς παίκτες ενώ πήρε και τον ΜακΚάλεμπ που είναι παίκτης Ευρωλίγκας και ανέβηκε η δυναμική της. Δεν κέρδισε την πρώτη αγωνιστική της φάσης των «32» και αυτό είναι ένα έξτρα κίνητρο για αυτούς να έρθουν εδώ για την νίκη”.

Για τα χαρακτηριστικά της Λιμόζ: “Πρόκειται για μία τυπική γαλλική ομάδα. Εχει αθλητικούς παίκτες. Έχει παίκτες που σουτάρουν στον αιφνιδιασμό, όπως ο Σαφάρτζικ και ο Γκέιτενς. Με τον Μακάλεμπ, θα προσπαθήσει να παίξει στο ανοιχτό γήπεδο και εμείς θα προσπαθήσουμε να τους περιορίσουμε”.

Για την αλλαγή προπονητή της Λιμόζ: “Δεν ξέρω κατά πόσο μέσα σε πέντε μέρες μπορεί να αλλάξει πράγματα στο παιχνίδι της”.

Για το τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ: “Εμείς θέλουμε να είμαστε πιστοί στο πλάνο για 40 λεπτά συγκέντρωση. Η Λιμόζ μπορεί να σε τιμωρήσει αν της δώσεις το δικαίωμα. Πρέπει να είμαστε πιστοί στο πλάνο μας σε άμυνα και επίθεση και να δείξουμε τον καλό μας εαυτό”.

Τέπιτς: “Εχουμε την εμπειρία να διεκδικήσουμε την πρόκριση”

Ο Μιλένκο Τέπιτς τόνισε για το ματς με την Λιμόζ:  “Η ομάδα είναι έτοιμη. Είχαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα και ταξίδια στον Κόροιβο και την Βαλένθια. Δεν ήταν πολύ καλό για εμάς το ματς με την Καβάλα. Αυτή την στιγμή είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε για το αυριανό ματς. Πρέπει να σταματήσουμε την ενέργεια και την μαχητικότητα της Λιμόζ. Είναι μια αθλητική ομάδα που έπαιζε Ευρωλίγκα. Τρέχει πολύ και αν εμείς έχουμε υπομονή στο παιχνίδι μας και βγάλουμε ενέργεια, τότε μπορούμε να κερδίσουμε”.

Για το αν ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει να φορά το… καλό του ευρωπαικό κοστούμι μετά την πρόκριση στους “32” του Eurocup: “Η Λιέτουβος, η Μπεσίκτας και η Αβτοντορ ήταν πολύ καλές ομάδες  αλλά κάθε ματς είναι διαφορετικό. Εχουμε την εμπειρία και το μομέντουμ για να διεκδικήσουμε την πρόκριση”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ