Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΠΑΟΚ από την αρχή μέχρι το τέλος

Ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην “Πυλαία” την Καβάλα, με τους φιλοξενούμενους να θέλουν όσο τίποτα άλλο την νίκη. Ο “δικέφαλος” δεν τους άφησε και πολλά περιθώρια να την διεκδικήσουν, καθώς επικράτησε σχετικά εύκολα με σκορ 71-60.

 

Ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν καλός, ο ΠΑΟΚ όμως είχε τον έλεγχο και μαζί το προβάδισμα. Ο Μαργαρίτης ήταν η… αιχμή του δόρατος για τους γηπεδούχους, οι οποίοι παίζοντας πολύ καλή άμυνα πήραν προβάδισμα (13-9) στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου. 

 

Ο Θωμάς Κώττας εκμεταλλεύτηκε πλήρως την απουσία του Σοφοκλή Σχορτσανίτη και ήταν ο… κρυφός άσος στο μανίκι του προπονητή του. Αυτός, με τον Κώστα Βασιλειάδης έδωσαν λύσεις και παρά τις προσπάθειες των Ταπούτου και Λέιζερ ο “δικέφαλος” διατήρησε προβάδισμα (28-19).

Οι παίκτες του Στιβ Γιατζόγλου παρέμεναν ανταγωνιστικοί και με τον Λέιζερ να ηγείται της προσπάθειας, αλλά και τον Σταμπουλή να δίνει λύσεις, το παιχνίδι απέκτησε ενδιαφέρον (40-37, 27′). Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους και με “όπλο” την ευστοχία από την περιφέρεια ανέβασαν τη διαφορά για το 49-41 της τρίτης περιόδου. Ο Θωμάς Κώττας έπαιρνε προσπάθειες και φανέρωνε τις δυνατότητές του. 

Η άμυνα του “δικεφάλου” ήταν αποτελεσματική και αποτέλεσμα αυτού ήταν να αυξηθεί η διαφορά για το 64-48 (36′). Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μειώσουν, με τον ΠΑΟΚ, ωστόσο να ελέγχει την κατάσταση (69-53, 38′). Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε τίποτα, με τον ΠΑΟΚ να φτάνει στη νίκη με 71-60.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-6, 28-19, 49-41, 71-60.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ