Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πήρε το «θρίλερ» το Ρέθυμνο!

To Ρέθυμνο, μετά από ένα ματς ακατάλληλο για καρδιακούς, επικράτησε δύσκολα με 91-84 του Φάρου ΓΣΛ και έφτασε στο 8-12 στην Basket League. Καθοριστικό κλέψιμο και κερδισμένο αντιαθλητικό φάουλ από τον Γιαννόπουλο στο τέλος.

Εντυπωσιακό ξεκίνημα έκανε στο ματς το Ρέθυμνο, καθώς προηγήθηκε 8-0. Στη συνέχεια, ο ΓΣΛ αντέδρασε με τον Σάφτενααρ, αλλά οι Κρητικοί διατηρούσαν το προβάδισμά τους (14-8). Μάλιστα, από εκείνο το σημείο και έπειτα, η ομάδα του Βετούλα ανέλαβε πλήρως τα ηνία του ματς, με τους Μούντι και Γκούντγουιν να την στέλνουν ακόμη και στο +14 (27-13), με τον Μπαρτ να διαμορφώνει στο τέλος της πρώτης περιόδου το 27-15. 

Με το «καλημέρα» στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι πήγαν στο +16 (31-15), όμως εκεί ο ΓΣΛ άρχισε να «αφυπνίζεται» και με ένα επιμέρους 3-15 από τους Μπαρτ και Μπάντερ, πλησίασε στο -4 (34-30), στα μισά. Η εξέλιξη αυτή, έδωσε… φτερά στην ομάδα του Σκουρτόπουλου, η οποία ισοφάρισε (39-39), στο 18’. Έκτοτε, το παιχνίδι έγινε ντέρμπι, με το Ρέθυμνο να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το υπέρ του 46-44. 

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι (51-53) και τον Μουράτο να κάνει ένα μίνι-ξέσπασμα και να στέλνει τον ΓΣΛ στο +5 (51-56) και τον Βαβάτσικο να τον διατηρεί εκεί (53-58). Στα μισά, οι Κρητικοί αντέδρασαν και έφεραν το ματς στα ίσα (58-58), όμως οι φιλοξενούμενοι δεν έχασαν την ψυχραιμία τους και να κλείνουν την τρίτη περίοδο μπροστά (64-65). 

Πολύ φορτσάτο μπήκε το Ρέθυμνο στο τέταρτο δεκάλεπτο, καθώς οι Άρμστεντ και Ντάνιελς το έστειλαν στο +7 (76-69), στο 35’, ενώ με τη βοήθεια του Γιαννόπουλου, η διαφορά πήγε στο +9 (83-74), στα 2:30’’ πριν τη λήξη. Ωστόσο, εκεί ο Μπαρτ άρχισε να παίρνει μπρος και να βάζει «φωτιά» στο παιχνίδι, καθώς στο 39’ μείωσε σε 85-82. Ο Μπάντερ αστόχησε σε τρίποντο για να φέρει το ματς στην ισοπαλία και παρά το γεγονός ότι ο ίδιος πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, ο Γιαννόπουλος έκανε το κλέψιμο στη συνέχεια της φάσης, δέχθηκε το αντιαθλητικό από τον Μπαρτ, με το Ρέθυμνο να κάνει ένα 4-0 (89-82) και ουσιαστικά να «κλειδώνει» τη νίκη, η οποία ήρθε με το τελικό 91-84. 

Τα δεκάλεπτα: 27-15, 46-44, 64-65, 91-84

Ρέθυμνο (Βετούλας): Γκούντγουιν 15 (1), Μούντι 7 (2), Λι 10, Άρμστεντ 12, Χόμπσον 11 (1), Ντάνιελς 12 (1), Κώττας, Χριστοδούλου, Στεφανίδης 10 (1), Παναρετάκης, Γιαννόπουλος 14 (2). 

ΓΣΛ-Φάρος (Σκουρτόπουλος): Μουράτος 8 (1), Σάφτενααρ 13, Παπαντωνίου 5, Κίλι 3 (1), Παπαμακάριος, Μπάλογκαν 5 (1), Μπάντερ 13 (2), Μαραγκός 4, Διαμαντάκος, Βαβάτσικος 4, Μπαρτ 29 (3).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ