Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο 2ος προκριματικός αγώνας του HMRT 2018 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη

Στις 9-11 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη σειρά των προκριματικών αγώνων του φετινού Hellenic Match Racing Tour, με τη ζεστή φιλοξενία του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης και έξι πληρώματα να διεκδικούν το εισιτήριο για την ημιτελική φάση των αγώνων. 

Τις τρεις ημέρες του αγώνα, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, 9-11 Μαρτίου, επικράτησαν ιδανικές συνθήκες στον Θερμαϊκό Κόλπο, με ασθενείς ανέμους και ήλιο στον αγώνα που ο ΝΟΘ πραγματοποίησε στη μνήμη του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, Λάκη Βέργου. Με τις διαφορές να κρίνονται στο τελευταίο δευτερόλεπτο, οι σωστές αποφάσεις υπό πίεση σε συνδυασμό με τις ιδανικές ρυθμίσεις του σκάφους, ήταν το κλειδί για την πρόκριση στην επόμενη φάση του HMRT. Οι ιστιοπλοϊκές μονομαχίες, ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, έδωσε την πρώτη θέση στο βάθρο και το διαβατήριο για τους ημιτελικούς αγώνες τους HMRT 2018, που θα διεξαχθούν στο Grand Resort Lagonissi, στην ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας με κυβερνήτη τον Αλέξανδρο Ταγαρόπουλο.

Η αγωνιστική δράση είχε αρκετές συγκινήσεις καθώς υπήρχε έντονος ανταγωνισμός μεταξύ των ομάδων. Τις άλλες 2 θέσεις του βάθρου κατέλαβαν, η πολλά υποσχόμενη ομάδα Πάραλος με κυβερνήτη τον Κωνσταντίνο Καζαντζή και η ομάδα Granma με κυβερνήτη τον Χριστόφορο Πριτσούλη, ενώ η αμιγώς γυναικεία ομάδα Sailormoon με κυβερνήτη την Μαρία Τσαουσίδου κατέλαβε την 4η θέση. Η ιστιοπλοΐα είναι ένα άθλημα για όλους και αυτό αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά περίτρανα! 

Στις 30 Μαρτίου – 1 Απριλίου θα διεξαχθεί ο τρίτος και τελευταίος προκριματικός γύρος του Hellenic Match Racing Tour, στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, όπου θα κριθεί και η τελευταία θέση για τα ημιτελικά, οπότε το ενδιαφέρον αναμένεται έντονο!

Το 2018 είναι η πέμπτη χρονιά διεξαγωγής του Hellenic Match Racing Tour που με τη συμμετοχή των σπουδαιότερων Ελλήνων ιστιοπλόων, έχει εξελιχθεί στον κορυφαίο ιστιοπλοϊκό θεσμό στη χώρα μας.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ